Кіровоградці вшанували жертв неоголошеної війни Маршем Миру (ФОТО)

Сьогодні, 18 січня, кіровоградці долучилися до всеукраїнського Маршу Миру «Я Волноваха», щоб вшанувати жертв неоголошеної війни.

Трагедія 13 січня, коли терористи розстріляли автобус з мирними жителями поблизу Волновахи, змусила українців вийти на вулиці, щоб вшанувати пам’ять жертв новітньої війни і нагадати світові – наша нація прагне миру. Близько 1000 кіровоградців приєдналися до всеукраїнського дійства, пройшовши центральною вулицею міста з прапорами України, гвоздиками та табличками єдності: «Я Волноваха», «Я Донецьк», «Я Савур Могила», «Я  Ілловайськ».

Марш  Миру об’єднав владу та опозицію, чиновників та містян, Київський та Московський патріархати, громадських діячів та волонтерів. Хода почалася біля пам’ятника Ангелу-Охоронцю і скінчилася молитвами за мир та загиблими у цій війні на площі Героїв Майдану.

На площі  кіровоградці могли вшанувати загиблих на сході не лише словами, молитвами та хвилиною мовчання, а квітами й свічками, які клали на символічну карту України. Карта яскраво засвідчила, що наша держава досі єдина й неподільна, а Крим і схід – невід’ємна  частина України.

Правда, мить загального єднання ледь не зіпсувало «політичне питання». Коли до мікрофона вийшов Сергій Кузьменко, очільник Кіровоградської ОДА, з натовпу почулися поодинокі викрики «Ганьба!». Не знайшовши масової підтримки кіровоградців, викрики стихли.

Завтра, 19 січня, нас чекає ще одне нагадування, в які жахливі часи ми живемо. Об 11.00 на Театральній площі Кіровоград прощатиметься зі своїм славним земляком – командиром 73-го морського центру спеціального призначення Юрієм Борисовичем Олефіренком.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар