19 січня Кіровоград прощатиметься з воїном АТО Юрієм Олефіренком

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У понеділок, 19 січня, у Кіровограді знову скорботний день.  Місто прощатиметься зі своїм славним земляком – командиром 73-го морського центру спеціального призначення Юрієм Борисовичем Олефіренком, який віддав своє життя за незалежність і свободу рідної країни.

Громадянська панахида розпочнеться на Театральній площі обласного центру об 11.00, повідомляє прес-служба КМР.

19 січня у Кіровограді оголошується Днем жалоби. Відповідне розпорядження видав секретар міської ради Іван Марковський. Він звернувся також до керівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності з проханням скасувати в цей день усі заходи розважального характеру та не включати гучну музику.

Як йдеться у повідомленні ІАЦ РНБО, Юрій Олефіренко добровільно звернувся до військкомату, щоб захищати Україну від терористів. За півроку участі в антитерористичній операції його підрозділ відважно й уміло виконувало складні завдання командування.

Виконуючи в черговий раз важливі завдання на передових позиціях одного з основних напрямків протистояння на Приазов’ї, офіцер разом з підлеглими надав вищому командуванню інформацію про мінометні позиції противника, з яких у той час вівся інтенсивний вогонь по селу Павлопіль Новоазовського району Донецької області. Завдяки оперативній і точній доповіді командира, українська артилерія завдала вогневого удару і знищила терористів, тим самим зупинивши обстріл селища з безліччю мирних мешканців.

У цей же час під мінометний обстріл потрапив і підрозділ Юрія. Намагаючись врятувати людей, офіцер своїм тілом прикрив від осколків трьох підлеглих, сам при цьому отримав поранення. У ході евакуації до медичного закладу серце командира зупинилося.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар