Дітей у школах годуватимуть безкоштовно за рахунок ремонтів доріг

Постійна комісія Кіровоградської міської ради з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку на своєму засіданні погодила проект рішення міської ради №4020, згідно з яким до видаткової частину загального фонду закладаються кошти на харчування сніданками учнів 1-4 класів.

Як повідомила під час засідання комісії начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко, у 2015 змінюються підходи до фінансування освіти. Тепер фінансування цієї галузі здійснюється не за рахунок місцевих бюджетів, а за рахунок субвенцій з державного бюджету. В освітню ж субвенцію не закладені кошти на фінансування сніданків для учнів. Це покладається на місцеві бюджети.  Управління освіти запропонувало виділяти на сніданки 3 грн. на день на одну дитину, що складає 3,5 млн. грн. на рік.

У цілому пропонується виділити 4,2 млн. грн. на харчування і компенсацію навчання 11 сиріт у Кібернетико-технічному коледжі.

Комісія визначила запропонувати виділити 2,8 млн. грн. на півроку, а потім переглянути суми фінансування в залежності від надходжень до бюджету.

 Джерело фінансування програми: зменшення видатків на поточний ремонт доріг.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар