Кіровоградці отримають біометричний паспорт, але не факт, що з першої спроби

З 12 січня Управління ДМСУ в Кіровоградській області розпочало роботу по оформленню закордонних біометричних паспортів.

Сьогодні, 15 січня, Володимир Гончаренко, начальник УДМС України в області, розповів про особливості біометричних закордонних паспортів та функціонування закордонних паспортів старого зразка – повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

«Закордонні паспорти без електронного носія, оформлені до сьогоднішнього дня, зберігатимуть чинність до завершення терміну їх дії. Замінювати їх на біометричні не обов’язково – люди й надалі зможуть подорожувати з документами без електронного носія. Окрім того, навіть зараз можна оформити звичайний паспорт для виїзду за кордон, – пояснює Володимир Гончаренко. – З 12 січня 57 кіровоградців подали документи на оформлення біометричного паспорту, а на оформлення звичайного – більше 300».

Вартість оформлення біометричного паспорту у звичайному режимі (20 робочих днів) – 518, 15 грн, у пришвидшеному (7 робочих днів) – 718, 30 грн. Звичайний закордонний паспорт обійдеться трохи дешевше: у звичайному режимі – 461, 15 грн, у пришвидшеному – 718, 30 грн.

За словами Володимира Гончаренка, закордонні біометричні паспорти особливих привілеїв власникам не принесуть. Їхня місія – пришвидшити євроінтеграцію України. Адже одна з вимог ЄС до України – перейти на видачу закордонних паспортів європейського зразка з підвищеним рівнем захисту від підробок.

«Підробити закордонний біометричний паспорт практично неможливо. Він має високий рівень захисту. Адже в базу заноситься особиста інформація власника – відбитки вказівних пальців правої та лівої руки», – наголошує начальник міграційної служби області.

Не зважаючи на те, що все йде добре і нібито по плану, у кіровоградців можуть виникнути проблеми з оформленням біометричного паспорту. Справа в тому, що обладнання, яке прислали міграційній службі зі столиці, працює з перебоями – не завжди зчитує відбитки пальців.

«Вчора дівчина півтори години намагалася залишити відбитки на електронному носії. Але так і не вдалося. Пристрій не зчитував інформацію»,  – розповідає Володимир Гончаренко.

Начальник міграційної служби області з оптимізмом ставиться до тимчасових труднощів і запевняє, що через 2 тижні в Кіровоград мають приїхати спеціалісти і налаштувати обладнання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар