У Мар’ївці сільська громада спільно з народним депутатом відбудовують спортзал

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Проблема децентралізації влади, передачі повноважень та перерозподілу бюджетних коштів на користь громад і досі залишається актуальною. Особливо чекають на підтримку сільські громади. На одній із зустрічей із народним депутатом України Станіславом Березкіним жителі села Мар’ївки та Зеленого (Компаніївський район) поділилися з ним проблемою: сільський спортзал, збудований ще за радянських часів, потребує ремонту. 

Найгострішою виявилася проблема зі старими вікнами, які потребували заміни. Домовилися, що роботи виконуватимуть спільно. Спочатку замурують частину вікон, щоб зменшити втрату тепла, а потім поставлять нові пластикові. Про це обіцяв подбати народний депутат.

Днями журналісти відвідали Мар’ївку. Зустрічала гостей Світлана Луцюк – спеціаліст по роботі з молоддю Мар’ївської сільської ради.

– У нас аж дві футбольні команди, які займають призові місця в районних змаганнях. Взимку молодь тренувалася тут, у спортзалі. Колись тут були і тренажери, і стіл для занять тенісом, – розповідає Світлана Іванівна.

Жінка показала як ведуться роботи (працівники саме встановлювали металопластикові вікна) та розповіла, що спортзал у селі дуже потрібен. Ще у жовтні минулого року благодійний фонд Станіслава Березкіна «Добротвір» завіз у Мар’ївку шлакоблоки та цемент, а сільрада забезпечила піском та відсівом.

– Допомагали нам працівники сільської ради і садочка, закладів культури і медики, але найбільший вклад зробила молодь, – зазначила Світлана Луцюк. – Це – Андрій Малаховецький, Володимир Іванець, Арам Саргсян, Віталій Ткаченко, Олексій Лисенко, Андрій Богуславський, Чінгіз Кадирбеков. Саме вони доклали зусиль і допомогли нам замурувати вікна.

– На території сільради проживає багато молоді, народжуваність зростає з року в рік, так що буде кому займатися спортом. Якщо у 2011 році в нас народилося 19 діток, то у минулому році ми спостерігали бебі-бум – аж 28 новонароджених, – каже Світлана Іванівна.

У тому, що в Мар’ївці піклуються про підростаюче покоління, ми переконалися, відвідавши дитячий садок. Тут затишно, тепло та чисто, як удома. Завідуюча садочком Раїса Голімкевич працює тут з 1993 року. У садочку 36 вихованців (дві групи діток). У минулому році сільська рада виділила кошти на заміну вікон, дверей та будівельні матеріали, а працівники садочку власними силами зробили ремонт.

– Ми дуже вдячні Станіславу Березкіну за допомогу та підтримку. Селу потрібен спортивний зал, може менше молоді буде сидіти в барах та кафе, а займатиметься спортом. А ще ми хочемо йому подякувати за меблі – стільці, столики та «стінку». Все це подарували нам у минулому році. А ще раніше народний депутат привіз садочку у подарунок пральну машинку. Станіслав Березкін постійно допомагає Мар’ївці, – зазначила Раїса Голімкевич.

За словами народного депутата Станіслава Березкіна, розвиток освіти і спорту особливо в сільській місцевості – це ті галузі, які завжди потребуватимуть інвестицій та допомоги.

За матеріалами персонального сайта народного депутата України Станіслава Березкіна

Поширити:

Залишити коментар:

коментар