Бійці 34-го батальйону вимагали виділення земельних ділянок у мера Світловодська.

12 січня у кабінеті світловодського міського голови Юрія Котенка відбулася досить емоційна зустріч бійців-світловодців 34-го кіровоградського батальйону територіальної оборони «Батьківщина», які напередодні Нового року прибули до рідних домівок у відпустку, з представниками міської влади.

Обурення бійців викликали бюрократичні перепони щодо отримання гарантованих законодавством 15 соток землі під житлове будівництво. А так як у складі делегації були  також і мешканці району, між ними і міським керівництвом спалахнула суперечка щодо надання учасниками бойових дій 2 га землі сільськогосподарського призначення , що також гарантовано законодавством. Про це повідомляє кореспондент Першої електронної у Світловодську.

Градоначальники ледве роз’яснили відвідувачам, що між містом і районом існує розмежування, і проблеми мешканців району не є компетенцією міської адміністрації. Задля цього роз’яснення довелося покликати на зустріч ще й і представника райдержадміністрації. Стосовно учасників бойових дій – мешканців Світловодська, то головний міський архітектор Сергій Батяшов пояснив, що у Ревівському мікрорайоні таки є вільні земельні ділянки під індивідуальну забудову, причому  із відповідною інфраструктурою. На завершення зустрічі мер запропонував воїнам-відпускникам із світловодською припискою не зволікаючи писати заяви на право отримання таких земельних ділянок.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар