Чи платитимуть кіровоградці податок на житло

Податкок на нерухомість, надходження від якого відтепер поповнюватимуть загальний фонд бюджету міста, наразі знаходиться у компетенції  податкової служби. Питання визначення площі, яка оподатковується, залишається у компетенції депутатів міської ради. 

Як заявив під час прес-конференції секретар міської ради Іван Марковський, норма у 60 м кв, на яку розповсюджується податкова пільга, може бути збільшена рішенням міської ради. Наразі до 40% кіровоградських квартир по площі перевищують пільгову норму у 60 м кв. Площа квартир у будинках, які будувалися з 70-х років минулого сторіччя за так званими “чеськими проектами”, в середньому складає більше 63 м кв. До проведення позапланової сесії міської ради із затвердження бюджету міста, що відбудеться 20 січня, відбуваються постійні консультації з керівниками фракцій, позиція по збільшенню площі житла, на яку розповсюджується податкова пільга, узгоджується.

Наразі при обрахуванні доходної частини бюджету за суму надходжень до бюджету від податку на нерухомість пропонуються показники минулого року. Бюджет буде коригуватись мінімум раз на квартал.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар