Школярів запрошують до участі в патріотичному конкурсі

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Факультет історії та права  КДПУ ім. В.Винниченка запрошує учнів 10-11 класів загальноосвітніх шкіл Кіровоградської області взяти участь в обласному краєзнавчому конкурсі «Я пам’ятаю! Я пишаюсь!».

Як повідомили Першій електронній газеті організатори, конкурс проводиться з метою залучення молоді до вивчення історії рідного краю, ознайомлення учнів з героїко-патріотичними традиціями минулого, виховання в школярів любові до України.

Проблематика робіт:

–битви козацької доби в Буго-Дніпровському межиріччі;

–гетьмани, кошові отамани, полковники паланок і полків, курінні отамани, сотники, козаки в історії Центральної України;

–центральноукраїнці у складі Вільного козацтва, армій УНР, держави П. Скоропадського, Української повстанської армії;

–історія козацьких паланок, куренів, українських військових частин на території краю (ХVІ – поч. ХХІ ст.);

–вихідці з Кіровоградщини в боротьбі проти окупантів України у 1940‑х рр.;

–жінки-землячки в боротьбі за незалежність України;

–юні герої – центральноукраїнці;

–мешканці Кіровоградщини – захисники цілісності і незалежності України в Антитерористичній операції 2014 р.;

–увічнення пам’яті борців за незалежність України (пам’ятки, назви населених пунктів, вулиць, музеїв та ін.);

–огляд публікацій (книги, збірки, статті), джерел (усні, фольклорні, топонімічні, архівні, музейні та ін.) з історії козацької доби, подій 1917 – 1922, 1941 – 1944, 2014 рр.

На конкурс приймаються письмові творчі роботи (реферати) державною мовою, які відповідають темі конкурсу, мають посилання на джерела й літературу; обсягом від 5 до 8 сторінок формату А4, міжрядковий інтервал – одиничний, кегль шрифту – 14;

Реферат може містити додатки: копії оригінальних фото (з зазначенням ПІБ зображених, місця події, дати), спогади (з зазначенням ПІБ, посади, населеного пункту), тощо;

Реферат повинен мати титульний аркуш, на якому зазначено: тему творчої роботи (реферату); прізвище, ім’я, по батькові автора, дату і рік народження, навчальний заклад, клас, поштову адресу автора з індексом і контактними телефонами;

Від однієї особи приймається одна робота.

Результати Конкурсу відображатимуться на сайтах факультету історії та права КДПУ ім. В. Винниченка, ОЮБ ім. О.М. Бойченка  та публікуватимуться в засобах масової інформації.

Конкурс проводиться у два тури:

·перший тур на місцевому рівні (в центральних бібліотеках централізованих бібліотечних систем, районних бібліотеках для дорослих) до 15 січня 2015 року. Роботи переможців І туру (1, 2, 3 місця; залежно від кількості та якості робіт, це число може бути змінене) від району (міста) надсилаються до ОЮБ ім. О. Бойченка не пізніше 1 лютого 2015 р. (адреса: 25006, м. Кіровоград, вул. Декабристів 6/15;Е-mail: boichenka@lib.kr.ua,тел. для довідок: (0522) 22-77-93) для оцінки журі.

Для участі у другому турі конкурсу на конверті зазначте, будь ласка, позначку ”НА КОНКУРС!”

·другий тур на обласному рівні – з 1 лютого до 1 березня 2015 року. До 15 лютого оргкомітет конкурсу відбирає до 25 кращих рефератів, автори яких запрошуються на факультет історії та права КДПУ ім. В. Винниченка на їх захист (адреса: 25006, м. Кіровоград, вул. Шевченка, 1, тел. для довідок (0522) 22‑07‑43).

Десять учнів, які виявлять кращий рівень робіт та захисту, будуть нагороджені дипломами, призами.

Оргкомітет, залежно від якості рефератів та рівня їх захисту, може збільшити або зменшити число нагороджених та кількість призів.

Нагородження переможців відбудеться в обласній бібліотеці для юнацтва ім. О.М.Бойченка.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар