97% пенсіонерів не платитимуть податки

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Міністерство фінансів знизило поріг для оподаткування пенсій до рівня трьох мінімальних заробітних плат. Відповідно 97% пенсіонерів не платитимуть податок з пенсії.

Про це у Фейсбук написала міністр Наталія Яресько.

«Ще раз хочу звернути вашу увагу на питання оподаткування пенсій: ми знизили поріг для оподаткування пенсій з 10 тис грн. до трьох мінімальних заробітних плат (на сьогодні це 3654 гривні). Оподатковуватиметься не вся пенсія, а лише сума перевищення понад 3654 грн. Наприклад, якщо пенсія становить 4 тис. грн., то 3654 грн. не оподатковується, а решта суми 346 грн. оподатковується ставкою 15%», – пише міністр.

Вона додала, що в Україні лише 3,3% пенсіонерів отримують пенсії більші, ніж 3654 грн., а середня пенсія становить 1523 грн.

Крім того, важливо відзначити, що середня оподатковувана заробітна плата в Україні становить 3534 грн, середня оподатковувана заробітна плата в секторі охорони здоров’я є 2455 грн, у сфері освіти – 2710 грн.

«Таким чином, цей захід фокусується в основному на спеціальних пенсіях колишніх парламентаріїв, міністрів, суддів та інших осіб. Приблизно 97% українських пенсіонерів не буде обкладатися податком відповідно до цієї нової норми регулювання. Завдання уряду – підтримка найбільш незахищених верств населення», – зазначила Яресько.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар