Луценко хоче перетворити міліцію у поліцію за 6 місяців

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Голова парламентської фракції “Блоку Петра Порошенка” Юрій Луценко підготував законопроект, який пропонує створити поліцію Україні протягом 6 місяців. 

Про це він написав у Фейсбуці.

“7.01.15 я завершив підготовку проекту Закону про Національну поліцію. Серед головних новацій створення Національної поліції як центрального органу влади, який координує цивільний міністр внутрішніх справ, ліквідація Управлінь внутрішніх справ в областях та районах. Фаховий начальник Національної поліції призначається Кабміном на контракт на 5 років”, – написав Луценко.

Передбачається також створити Поліцейську комісію при Національній поліції, в якій 3/5 членів – правозахисники та інші цивільні особи, а на посади в поліції призначати через конкурс, який проводять Поліцейські комісії із використанням поліграфа.

Керівників поліції нардеп пропонує призначати на контрактній основі на 5 років, Призначення керівників поліції громадської безпеки та дорожньої поліції має обов’язково узгоджуватися місцевими радами, як і право їх зняття 2/3 голосів. Окрім того, сесії місцевих рад матимуть право більшістю голосів зняти будь-якого працівника поліції громадської безпеки (патруль, дільничий) та дорожньої поліції).

Порушення з боку працівників поліції розслідуватимуться Поліцейською комісією із використанням поліграфа.

“В ході спецперевірок і конкурсів за 6 місяців буде створена Національна поліція України. Автоматичне перепризначення міліціонерів на поліцейські посади – заборонено”, – наголосив Луценко.

Нагадаємо, що Луценко вже мав змогу проявити свої керівні й організаторські здібності в органах МВС, будучи міністром внутрішніх справ України в уряді Юлії Тимошенко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар