Світловодські комунальні начальники отримають більше 120 тис грн компенсації

Два звільнені керівники світловодських комунальних підприємств згідно рішення апеляційного суду мають отримати від міського голови 123 627 гривень 20 копійок компенсації за вимушений прогул .


Згідно офіційних документів Єдиного державного реєстру судових рішень, 11 грудня 2014 року кіровоградський Апеляційний суд своїми двома рішеннями визнав розірвання контракту міського голови Юрія Котенка з директорами КП «Житлосервіс-2012» і «Житлосвіт-2012» Євгеном Кармалітою і Микитою Письменним (відповідно) незаконними і поновив їх на займаних посадах. Крім цього зобов’язав стягнути з означених комунальних підприємств на користь держави сукупно 1723 гривні 47 копійок судових витрат. Не обділив суд і самих позивачів – на ті ж таки КП покладено відшкодувати їм сукупно 123627 гривень 20 копійок – як середній заробіток за час вимушеного прогулу та по 500 гривень у вигляді заподіяної їм моральної шкоди.

Нагадаємо, 18 червня 2014 року міський голова Світловодська Юрій Котенко розірвав контракти з Євгеном Кармалітою і Микитою Письменним, які очолювали названі КП. Дещо пізніше владою було вирішено ліквідувати «Житлосервіс-2012», залишивши «Житлосвіт-2012» єдиним на місто надавачем послуг з обслуговування житлового фонду й прибудинкових територій. Звільнені комунальники звернулись до Світловодського міськрайонного суду, який своїм рішенням від 29 вересня минулого року не угледів у діях влади нічого незаконного і відповідно – не скасував розпорядження про розірвання контракту. Одначе Кармаліта з Письменним з таким вердиктом не змирились і вже наприкінці року звернулися до кіровоградського Апеляційного суду зі скаргою на рішення світловодського міськрайсуду. Апеляційний суд ці рішення скасував і на поновив роботі  скаржників.

Наразі ані Євген Кармаліта, ані Микита Письменний до роботи не приступили – для цього ЮрійКотенко, з огляду на рішення Апеляційного суду, має скасувати власне рішення щодо розірвання з ними контрактів. Але міський голова, повідомив кореспондентові «Першої електронної» Євген Кармаліта, не квапиться це робити. «Тож нам залишається чекати втручання Державної виконавчої служби, якій належить забезпечувати виконання судових рішень», – зазначив він. Також Євген Кармаліта розповів, що відшкодування, згідно законодавства, покладено на особу, яка своїм підписом завізувала розірвання контрактів, тобто, – виключно на Юрія Котенка.

Прості розрахунки доводять, що вищеозначені посадовці в середньому за місяць отримували більше 10 тис грн зарплати, стверджують громадські активісти.  За словами прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, в 2015 році максимальний розмір зарплати для працівників бюджетних установ і організацій не буде перевищувати 7 мінімальних зарплат. Розмір посадового окладу глави Кабінету міністрів становить 6 640 грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар