Кулінарній сотні Кіровограда потрібні руки та гроші

Вже місяць у Кіровограді працює «Кулінарна сотня Армії SOS Кіровоград», яка займається сушінням сумішей для борщу, сухариків, випіканням солодощів для військових.

За час роботи господині відправили на схід країни вже близько 2000 порцій борщу під назвою «Домашній лагідний», який складається з сушеної картоплі, капусти, буряку, моркви, зелені і спецій до борщу. Один пакет сухого борщу хлопці заливають п’ятьма літрами води, кип’ятять протягом 15 хвилин, додають тушонку – і страва повністю готова до споживання. Необхідність у сушених борщах виникла через погодні умови – більшість сирих продуктів харчування просто псуються від морозу та й не завжди хлопцям вистачає сил та часу на готування таких страв. Готові страви відправляються виключно кіровоградським військовим, які захищають нас від загарбників на сході України.

У зв’язку з тим, що власні запаси продуктів уже скінчилися, а об’єми готового борщу необхідно нарощувати, господині звертаються до всіх бажаючих допомогти, адже хлопцям на лінії фронту так не вистачає смачних та гарячих домашніх страв!

Потрібні власники сушарок, які готові самостійно сушити овочі; руки (якщо немає сушарки, можна фасувати борщі, супи, нарізати, натирати й передавати овочі на сушку іншим тощо); бажаючі випікати для військових солодке й не солодке; продукти (капуста, картопля, буряк, морква, сушена або свіжа зелень, приправи, томатна паста, бажано пакована, борошно, масло, маргарин, олія); зіп-пакети для пакування; вакуумні пакети; гроші.

Координати:

  • тел.: (050) 533-76-22  – Олена Коряк,  координатор групи
  • Продукти, сушені овочі, фрукти можна приносити у книжковий супермаркет “Букі” (м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна 35/54) або на пл. Богдана Хмельницького благодійна організація “Серця матерів”
  • Нас можна знайти в соціальних мережах: https://www.facebook.com/groups/398741450280991/?fref=nf
  • Картка ПриватБанка для фінансової допомоги: 5168 7420 1161 5253
    Коряк Олена Миколаївна

Кожен, хто ХОЧЕ І МОЖЕ РЕАЛЬНО допомогти продуктами та фінансами — долучайтесь!

Давайте підтримаємо наших захисників!

Робити добру справу — просто і легко!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар