Жителі долинської побороли комунальне кріпацтво

Перемогою закінчилася боротьба жителів Долинської за свої права. Декілька років долинчани безрезультатно намагалися добитися від міської влади та керівництва ТОВ «Долинські об’єднані мережі» (ТОВ «ДОМ») дозволів на перехід на індивідуальне опалення. Весь цей час жителям нараховували значні суми за послуги, яких вони насправді не отримували, підприємство-монополіст навіть почало стягувати «заборгованості» через суд.

Як повідомили Першій електронній у прес-службі незалежної профспілки «Трудова солідарність», під тиском громади міськвиконком прийняв довгоочікуване рішення про надання дозволів на перехід на індивідуальне опалення. Однак це була лише половина справи, адже потрібно було юридично врегулювати багато моментів, насамперед щодо тих жителів, яким уже нарахували чималі борги або й почали судовий процес.

Завдяки активним діям ініціативної групи проблема набула широкого розголосу: вирішувати питання з протестувальниками в Долинську приїжджав очільник Кіровоградщини Сергій Кузьменко. На початку грудня було створено робочу комісію для вирішення комунальних проблем у Долинській.

16 грудня на підставі рішення міськвиконкому було підписано меморандум про забезпечення стабілізації ситуації щодо облаштування індивідуального опалення в окремих квартирах багатоповерхових будинків та недопущення зриву опалювального сезону 2014/2015.

Меморандум підписано з метою зняття соціальної напруги в місті, він повністю задовольняє вимоги протестувальників. Документ містить положення про:
– розірвання з 1.11.2014 договорів на послуги з централізованого опалення (якщо такі були укладені) між ТОВ «ДОМ» та власниками/наймачами квартир/приміщень, переліченими в узгодженому списку (список 143 осіб додається);
– ТОВ «ДОМ» відкликає із судових органів, а також органів виконавчої служби свої вимоги (у разі їх наявності) щодо споживачів, перелічених в узгодженому списку;
– взаємні фінансові претензії між ТОВ «ДОМ» та власниками/наймачами житла, відключеного від централізованого опалення, відсутні та не матимуть місця в майбутньому;
– ТОВ «ДОМ» укладе з усіма жителями, переліченими у списку, угоду про відсутність взаємних фінансових претензій.
Меморандум підписано представником ініціативної групи долинчан Іваном Дзюбою та в. о. гендиректора ТОВ «Долинські об’єднані мережі» Євгенією Кулик, представником засновника Валерієм Греськом, представником департаменту ЖКГ Кіровоградської ОДА Ольгою Довжук, міським головою Долинської Сергієм Зеленокорінним.
«Досвід долинчан буде дуже цінним для жителів багатьох інших міст України, де гостро стоять аналогічні проблеми. Перемога жителів Долинської ще раз довела: потрібно об’єднуватися для боротьби за свої права. Тільки так можна досягнути якісних змін.

Наразі більше 95 % жителів Долинської, зазначених у поданому ініціативною групою списку, вже уклали вказану угоду з ТОВ «ДОМ», інші — підпишуть найближчим часом. Нагадаємо, що 13 листопада обурені жителі Долинської  захопили міськраду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар