Верховна Рада вночі прийняла бюджет країни

За це рішення ближче до ранку проголосували 233 депутати.

Документ вийшов компромісним. Частина депутатів відмовлялася голосувати за документ, який не читали. З фракцією “Блоку Петра Порошенка” зустрічався сам Президент і переконував віддати голоси за цей законопроект. В результаті законопроект було прийнято 233 голосами народних депутатів.

Як заявив голова уряду Арсеній Яценюк, бюджет далекий від ідеального. “15 лютого ми з вами приймемо новий проект закону “Про державний бюджет”, – сказав він під час виступу у Верховній Раді.

Депутат Ігорь Луценко від фракції “Батьківщина” на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, “Ця ніч показала, що коаліція минулого з майбутнім неодмінно продукує минуле. Ми побачили, що у стінах парламенту – парламенту нема. Ми побачили, що в костюмах народних депутатів сидять переважно не народні депутати.

У найглухішу пору ночі, о четвертій ранку, голосами Народного фронту, Блоку Петра Порошенка і частини Самопомочі було зімітовано прийняття бюджету шляхом натискання кнопок. Фальшивість цієї дії у тому, що бюджету не існує – його тільки зараз будуть писати в уряді. Річ у тім, що той проект бюджету, котрий було роздано декілька днів тому, вже не є актуальним. Майже десятком законів, прийнятих напередодні, податкова система, система розподілу бюджетних коштів була радикально змінена – а отже, і дохідну, і видаткову частину бюджету потрібно докорінно перепланувати у відповідності до нових умов”.

Депутат Борислав Береза на сторінці у Facebook заявив: “Парламентаризм, регламент і порядність сьогодні поховані під куполом Верховної Ради. Ми переконалися сьогодні на підставі фактів, що закони приймають з урахування голосів кнопкодавів, а політики приймають рішення на підставі своїх особистих інтересів, а не інтересів України”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар