Зупинено дію закону, який мав спустошити гаманці українців на 37 млрд грн

Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до закону “Про державну службу” (№1072), яким відкладається введення в дію цього закону до 1 січня 2016 року.


Народний депутат Олег Ляшко зазначив, що введення в дію закону про держслужбу з 1 січня 2015 року призвело б до збільшення витрат з держбюджету в розмірі 37 млрд грн, повідомляє агенція УНІАН. Ляшко підкреслив, що наразі дійсно державні службовці потребують підвищення розміру зарплат, проте, він наголосив, що це потрібно робити не за рахунок додаткових витрат з Держбюджету, а “за рахунок скорочення чиновницького апарату”.

Народний депутат Альона Шкрум (фракція “Батьківщина”) зазначила, що в даний час готується нова редакція закону про держслужбу, який планується приймати в січні 2015 року, і тому недоцільно з 1 січня 2015 вводити в дію цей закон. Вона зазначила, що передбачається прийняття нової редакції закону, який буде грунтуватися на європейських принципах публічної служби.

Нова редакція закону про держслужбу була прийнята Радою 17 листопада 2011 року, а підписана президентом 10 січня 2012 року. Закон повинен був вступити в силу з 1 січня 2013 року, але весь час парламент переносив термін вступу в силу цього закону.

Крім збільшення фінансового навантаження на платників податків, згідно із новим законом після досягнення державним службовцем пенсійного віку він мав би право залишатись на державній службі аж до шістдесятип’ятиріччя. Новий закон мав встановити, що суб’єктом призначення може бути прийняте рішення про продовження проходження державної служби державним службовцем, який займає певні посади, і після досягнення ним шістдесятип’ятирічного віку. Закон не містить жодних норм щодо обмеження термінів, на які можна продовжити проходження державної служби.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар