У Кіровограді труби опалення більше не будуть гріти вулиці?

На засіданні виконкому Кіровоградської міської ради був погоджений проект рішення “Про затвердження Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста Кіровограда на 2015 рік”.

Зокрема начальник Головного управління житлово-комунального господарства Кіровоградської міськради Олександр Хачатурян повідомив, що у планах є заміна магістральних труб опалення по вул.Гагаріна, які зараз “гріють дороги”, на більш сучасні енергоефективні поліуританові або ізольовані у рамках програми. Це призведе до економії споживання природного газу та економічного ефекту   у 315,3 тис.грн /рік.

Також секретар міськрад Іван Марковський заявив, що процес переведення комунальних закладів на альтернативні системи опалення продовжується. Зокрема завтра планується запуск нової котельні у ДЮСШ №2, яка працюватиме на паливних пелетах. В подальшому пропонується залучати інвесторів, які за власний рахунок будуватимуть нові котельні і отримуватимуть плату за послуги з опалення за середніми тарифами.

Також передбачено здійснити капітальний ремонт вул ій, Пашутінській, Тимірязєва, від вул. Пашутінської до вул. Олександрійської, Авіаційній, проспекту Інженерів тощо.Програма передбачає фінансове забезпечення у розмірі 9,851мільйона гривень на будівництво, реконструкцію і ремонт доріг та 3,363 мільйона гривень на забезпечення експлуатації дорожньої системи.

Програма розвитку житлово–комунального господарства та благоустрою міста Кіровограда на 2015 рік передбачає виконання робіт по капітальному ремонту покрівель на 50 об’єктах та ліфтів – на 45 об’єктах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар