Кіровоградці підготували новорічний подарунок для кіборгів (ФОТО)

24 грудня в Кіровоградському обласному художньому музеї відбувся благодійний аукціон «Ялинка для кіборгів», організований працівниками музею та благодійним фондом «Берегиня миру».

Останнім часом Кіровоград накрила хвиля благодійних ярмарків та аукціонів. Всі вони спрямовані на підтримку бійців АТО. Цього разу гроші збирали на новорічний сюрприз для кіровоградських кіборгів – бійців 3-го полку спецпризначення.

Аукціон минув на одному диханні. Організатори зробили все можливе, щоб гостям було цікаво. Були і фуршетний стіл, де можна поспілкуватись з гостями вечора, і ярмарок виробів ручної роботи вихованців інтернату, і новорічні лоти, від  яких просто розбігалися очі. Кіровоградські митці щедро поділилися своєю творчістю.

Майя Поліщук, кіровоградська майстриня, яка працює у техніці стрічкової вишивки, надихнувшись результатами попереднього аукціону, коли одна з її картин була продана за 1 000  гривень, віддала на благодійність більше десятка робіт. Правда, цього разу публіка була менш заможною, тому твори мистецтва продавалися значно дешевше. В той же час браку покупців не було – вироби мисткині просто підкорили гостей.

Крім хенд-мейдівських робіт на аукціоні були представлені  зразки образотворчого мистецтва. Так з легкої руки ведучих вечору продалися картини  Віктора Луганщука  «Леся Бушмакіна біля пам’ятника «Наталці-Полтавці» та Людмили Демиденко «Покровська церква».

А ще можна було придбати книги кіровоградців про кіровоградців та  високохудожні друковані твори місцевих авторів. Наприклад, книга Василя Левицького «Максималісти», видана у 2011 році, приємно здивувала публіку і розкупилася миттєво.

За дві години дружніх аукціонних змагань  кіровоградцям вдалося назбирати більше 9 тис. грн., які ж одразу були передані одному з найвідоміших кіровоградських волонтерів Олексію Тітову. Кошти будуть витрачені на купівлю двох надсучасних GPS-навігаторів. Решта грошей піде на різдвяні солодощі кіборгам. Разом з вирученими коштами Олексію Тітову передали білу маскувальну сітку, сплетену від початку до кінця вихованцями Вищої народної школи при університеті розвитку людини «Україна», у стінах художнього музею.

Тетяна Колісник, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар