Як обласна спілка журналістів ювілей святкувала і проблеми вирішувала (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 23 грудня, Кіровоградська обласна спілка журналістів України відсвяткувала свій 55-річний ювілей.

На урочистості, які проходили в приміщенні міської ради, зібралися журналісти з обласних та районних друкованих і електронних видань, працівники обласного телебачення.

Привітати працівників медійного простору Кіровоградщини прийшли представники міської й обласної влади, а також перший секретар Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, який спеціально приїхав зі столиці, щоб долучитися до привітань і вручити почесні відзнаки кіровоградським колегам.

Як зазначив у вітальному слові голова обласної організації НСЖУ Юрій Сердюченко, коли 55 років тому виникла ідея створення обласного осередку, її підтримало 45 журналістів з різних куточків Кіровоградщини. На сьогодні ж у лавах спілки налічується понад 400 осіб, а ще більше працюють на журналістській ниві, не будучи офіційними членами НСЖУ.

На серйозності і небезпечності професії журналіста наголосив Сергій Томіленко. Він нагадав, що, хоча сьогодні кіровоградці святкують ювілей, на сході точиться війна і наші колеги-журналісти, ризикуючи життям, висвітлюють ці буремні події. Восьмеро з них навіть побували в полоні терористів, а двоє й досі в неволі. Разом з цим він побажав працівникам кіровоградських ЗМІ, щоб війна якомога швидше скінчилася, не торкнулася наших домівок, а у пресі було побільше позитивних новин і поменше цензури.

Якраз питання цензури стало для НСЖУ найболючішим і журналісти, користуючись тим, що до них на свято завітав голова ОДА Сергій Кузьменко, звернулися до нього за роз’ясненням. Представників ЗМІ цікавило, чому голови РДА, які є підзвітними голові облдержадміністрації, дозволяють собі вводити цензуру в районній пресі. Зокрема йшлося про очільника Олександрівського району Сергія Шпирку. Як наголосила редактор районної газети «Вперед» Ніна Доля, єдиним, хто підтримує «районку» в боротьбі за свободу слова, є обласний сайт «Перша електронна газета». Сергій Кузьменко обіцяв з’ясувати це питання і попросив надати йому інформацію про всі відомі випадки тиску з боку чиновників Кіровоградської області на ЗМІ.

Окрім обговорення проблемних питань, на святкуванні 55-річчя НСЖУ було чимало й приємних моментів. Зокрема, обласна і міська рада вручили активним журналістам грамоти і подяки за особистий внесок у розвиток журналістики та об’єктивне висвітлення життя на Кіровоградщині, Сергій Томіленко – почесні відзнаки НСЖУ, а голова ОДА та представник Приватбанку подарували спілці сучасну оргтехніку.

«Я дуже вдячний всім, хто є членами спілки, хто товаришує з нами і підтримує. Особливо хочу подякувати депутату Верховної Ради Станіславу Березкіну, який завжди відгукується на прохання і потреби спілки, підтримує нас і морально, й матеріально, і ніколи не відмовляє в допомозі, – зазначив голова обласної організації НСЖУ Юрій Сердюченко. – 55 років – це і чимале досягнення, і хороша оцінка нашій роботі. Але не час спинятися на досягнутому. Попереду ще чимало роботи!».

Світлана Томашевська, Перша електронна газета.
Фото Євгена Манженка.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар