Контррозвідка СБУ затримала 8 диверсантів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Українські спецслужби продовжують затримувати диверсантів та агентів бойовиків. Протягом доби контррозвідка СБУ затримала 8 диверсантів та посібників терористів.

Про це повідобляє сайт ІАЦ РНБО.

Так, у м. Артемівськ затримано громадянина України 1953 р.н., командира мінометного відділення одного з бандформувань на прізвисько «Дід», який здійснював підбір та вербування найманців до місцевих груп бойовиків. Одна з таких груп захопила приміщення Єнакіївської дитячої спеціалізованої школи-інтернату для дітей-сиріт з обмеженим зором. У школі бойовики облаштували свою базу, внаслідок чого десятки дітей залишились без даху над головою.

Також контррозвідка СБУ затримала активного учасника антиукраїнських акцій та захоплення Маріупольської міськради навесні ц.р. Затриманий разом зі спільником на прізвисько «Боксер» викрадав місцевих мешканців та незаконно утримував їх у підвалі штабу терористів. Під м. Волноваха затримано кількох інформаторів терористів, один з них у минулому – військовий картограф, який професійно знімав координати дислокації сил АТО та пересування української військової техніки.

Успішно завершилася спецоперація української контррозвідки, завдяки чому було викрито та затримано співробітника одного з ізоляторів тимчасового утримання, який зрадив Присязі та перейшов на бік ворога. Встановлено, що за завданням бойовика бандформування «ЛНР» з промовистим прізвиськом «Фашист», зловмисник інформував затриманих терористів та передавав до камер заборонені речі.

Працівники СБУ у Чернігівській області затримали 3 учасників злочинної групи, які у змові з бойовиками на Сході України намагалися налагодити продаж зброї, вивезеної із зони бойових дій у Донецькій області. Задокументовано спробу незаконно реалізувати 4 автомати АК–47, пістолети ТТ і ПМ та майже 500 набоїв. Під час обшуків у помешканнях, що належать затриманим особам, виявлено та вилучено автоматичний гранатомет станковий, 66 гранат Ф–1, 3 автомати АК–47 та магазини до них, майже 1500 набоїв різного калібру, а також 60 тис. доларів США готівкою.

У м. Костянтинівка СБУ затримала двох мародерів, які під виглядом співробітників патрульної служби – у військовій формі, масках, зі зброєю – увірвалися до оселі місцевого мешканця та, погрожуючи фізичною розправою, відібрали 10 тисяч доларів США.

Всіх злочинців передано правоохоронним органам, триває слідство.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар