Тонка крига забрала життя двох новоукраїнців

19 грудня близько 19:00 на пункт зв’язку ДПРЧ-19 У ДСНС в області надійшло повідомлення про те, що двоє жителів м. Новоукраїнка провалилися під лід на р. Чорний Ташлик та загинули. Чоловіки повертаючись додому, вирішили скоротити шлях.

Про це повідомили Першій електронній у прес-службі У ДСНС в області. На місце події негайно прибули рятувальники на аварійно-рятувальному автомобілі, які відразу обстежили територію та з’ясували, що товщина льоду 3 см, отже виходити на нього вкрай небезпечно. Тому було прийнято рішення залучити водолазів аварійно-рятуальної служби оперативного реагування Кіровоградської області, які і вилучили тіла загиблих на поверхню вранці 20 грудня.

Управління  ДСНС у Кіровоградській області нагадує: у період нестійкого температурного режиму намагайтеся уникати виходу на лід, та не дозволяйте дітям гратися біля водоймищ. Перш ніж ступити на лід, дізнайтесь про товщину льодового покриву, адже виходити на лід можна лише тоді, коли його товщина досягне 7 см; для влаштування ковзанки – не менше 10-12 см; масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше, ніж 15 см. Пам’ятатйе виходити на лід і йти по ньому безпечніше там, де вже пройшли люди (по їх слідах чи стежках). Будьте обережні!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар