Кіровоградські музиканти зійшлися у мистецькій битві

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Цього тижня в галереї «Єлисаветград» у мистецькій битві зійшлися місцеві гурти на сольні виконавці. «Битва музикантів» проходила в Кіровограді вперше. Ідея такого конкурсу пішла від аналогічної «Битви поетів», яка для кіровоградських митців вже стала традиційною.  

Для участі в першій «Битві музикантів» зареєструвалося 12 учасників, що доволі не мало для дебютного заходу. Всього за 4 хвилини кожен з них мав вразити публіку і прорватися до наступного туру, яких було 3.

Розпочали змагання Оля Алєксєєнко та Сергій Цигульский з піснею «Білі лебеді». Сильний голос тендітної дівчинки зачарував присутніх з першої ж миті. Її чарівливий спів дав зрозуміти кожному, що перша музична битва буде запеклою і незабутньою. Та це була не єдина несподіванка, яка чекала на гостей «Єлисаветграда».

Після кожного наступного виступу публіка в захваті плескала в долоні, не шкодуючи рук, адже кожен з конкурсантів вражав, якщо не переконливим талантом, то безмежною харизмою. З-поміж них були й доволі сміливі та неординарні особистості.

Наприклад, Сергій Михайленко взагалі прийшов на битву музикантів без музичного інструменту, та це не завадило йому успішно пройти до другого туру. Як сказав Сергій, його музичний інструмент – це він сам. Хлопець – бітбоксер.

Наймолодші учасники битви – Ілья та Марія Кожухар, вперше презентували слухачам власні пісні. Їхня відкрита і щира манера виконання викликала таку ж щиру симпатію з боку публіки.

Не обійшлося цього вечора і без класики. Так скрипалька Лера Костюніна в першому турі виконала один з безсмертних творів Вівальді. Чотири хвилини всі присутні зачаровано водили поглядом за смичком тендітної дівчини та, затамувавши подих, слухали пісню її скрипки.

Та справжнім фаворитом публіки і, як результат, переможцем битви став гурт «Ефір», який у фіналі зірвав шквал оплесків, виконавши переможну пісню «Кисло-солодка».

Вручаючи «Ефіру» заслужений призовий фонд, організатор музичного конкурсу Кирило Поліщук заявив, що вечір видався набагато кращим, ніж він сподівався. А оскільки охочих поборотися за звання найкращого музиканта є ще чимало, то було прийнято рішення влаштувати ще одну «Битву». Найімовірніше вона відбудеться у  лютому і, можливо, з часом теж перетвориться на добру традицію «Єлисаветграда».

Руслан Солодкий, Перша електронна газета.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар