Турецькі хірурги оглянули хворих у Кіровограді

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Цього тижня відомі турецькі хірурги надали медичні консультації кіровоградцям, які прийшли на безкоштовні медогляди до лікарні святого Луки.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, це стало можливим завдяки партнерству мережі турецьких приватних клінік «Аджибадем» з українським лікувально-діагностичним центром «Ацинус», яке триває вже 5 років.

У рамках міжнародної співпраці українські і турецькі фахівці здійснюють обмін досвідом, читають лекції молодим лікарям, проводять спільні семінари, огляди і діагностики. Цього разу поділитися знаннями і проконсультувати хворих у Кіровограді приїхали Сельчук Пекер (професор, доктор нейрохірургом, фахівець з лікування пухлин головного мозку на гамма-ножі) та Тахміна Килинч (регіональний директор групи клінік «Аджибадем» в країнах пострадянського простору).

Після спілкування з українськими колегами і пацієнтами, турецькі фахівці зробили висновок, що тут, в Україні, держава не достатньо турбується про здоров’я громадян. Вони привели приклад Туреччини, де медицина хоч і платна й приватна, але високоякісна.

За словами Тахміни Килинч, спеціалісти мережі клінік «Аджибадем» відриті для співпраці з усіма фахівцями обласної лікарні, онкодиспансеру та інших установ сфери охорони здоров’я міста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар