У Кіровоградській шоколадниці смакували поезію (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Поетичні капінги в кіровоградській «Шоколадниці» вже стали традицією. Дійство, яке відбувалося вчора, 18 грудня, було присвячене спогадам з дитинства і передчуттю свята.

Серед учасників викладачі і студенти педагогічного університету, журналісти, школярі − кіровоградські поети і любителі поезії, яких запросили ведучі-організаторки Вікторія Гапоненко й Альона Олійник.

Дегустування текстів, а саме таким задумувався поетичний капінг, − можливість для кожного поставити перед собою найважливіші питання і через текст створити настрій.

Найперше, що почули учасники капінга – прохання до Миколайчика про мир в Україні. Щоб надати цьому проханню дієвості, організатори, зокрема Ірина Ткаченко, спробували змусити мистецтво трохи попрацювати на добре діло: гроші від продажу магнітів і листівок з оригінальними ілюстраціями, виконаними Ольгою Макаревич, та від лотереї підуть на допомогу воїнам АТО.

А ще митці нагадали один одному, що передноворічний настрій − це таки мандарини. «Спочатку треба було їх погріти в долонях, потім понюхати крізь шкуринку. Уявлялися якійсь далекі теплі краї, де завжди сонячно, усміхнено і благодатно спокійно. Потім мандаринку починаєш обережно і повільно обчищати від шкуринки. Неймовірний аромат вивільнявся з полону і починав заповнювати весь простір кімнати. Ось воно – свято! І врахуйте, справжні мандарини мають бути з кісточками, тоді їх можна посадити по маминих вазонах», – ділиться досвідом метр кіровоградської есеїстики Наталія Фенько.

За дегустуванням віршів виявилося, що дорослі таки добре пам’ятають дитячий світ – не раз у присутніх дітей виникала усмішка солідарності.

«Невпевнено вечір Сповзає з дахів.
В садочку малеча Чекає батьків:
Ох, не легка ж в нас робота!
І коли вже настане субота?», – декламує Олена Горобець.

Або ось, як каже Поль Іщук:
«Руденькою хмаркою кіт Мокрий додому доплив:
«От як зроблю собі пліт, Стану Колумбом котів!».

Так що якщо ви умієте слухати і любите приємні сюрпризи, наступні капінги будуть для вас.

Ірина Круть. Фото Вікторії Гапоненко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар