АТО: за добу 13 збройних провокацій бойовиків

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За минулу добу терористи вчинили 13 збройних провокацій проти українських військових, в тому числі три – вночі. Загиблих серед українських військових немає. Поранено 8 військовослужбовців.

Як повідомляє РНБО, терористи та російські військові накопичують живу силу та техніку на території Новоазовського та Ясинуватського районів Донецької області.

Зокрема, у районі с. Малоорлівка Шахтарського району терористи п’ять разів обстріляли блокпост з систем «Град», гармат, мінометів та танків, після чого почали штурм. Вогнем у відповідь українські військові напад відбили.

Зафіксовано низку обстрілів Донецького аеропорту та у районі м. Дебальцеве.

Поблизу м. Щастя диверсійна група терористів на мосту через Сіверський Донець обстріляла автомобіль міжнародної місії ОБСЄ зі стрілецької зброї. Спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ також зафіксували факти порушення перемир’я з боку терористів поблизу с. Талаківка (20 км на північний Схід від Маріуполя) та м. Дебальцеве.

Протягом минулої доби бойових зіткнень на кордоні з незаконними збройними формуваннями та підрозділами ЗС РФ не було. Порушення повітряного простору України не фіксуються вже третій день поспіль.

У прикордонних районах російські збройні сили застосовують радіотехнічні установки, що глушать на території України сигнали мобільних операторів. Також російські військові продовжують перехват радіообміну підрозділів Держприкордонслужби та ЗС України.

За результатами робочої наради Координаційного центру при Адміністрації Президента з допомоги постраждалим у зоні АТО прийнято рішення про створення єдиної бази даних ДНК-експертиз, за яку відповідатиме МВС України. Це дозволить значно пришвидшити пошук та гарантувати родичам загиблих безоплатне проведення ДНК-експертиз. Цю роботу буде профінансовано за рахунок держави.

Вчора у рамках мирного плану Президента України звільнено 10 українських військових, які перебували у заручниках. Серед звільнених – один офіцер.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар