Стежками зоряного мистецтва: відгримів 30-літній ювілей «Зорян» (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора, 16 грудня, в Кіровоградській обласній філармонії відгримів святковий концерт академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни», приурочений 30-річчю легендарного колективу. 

Як би це цинічно і жорстоко не звучало, але лихоліття об’єднують націю. Благодійні виставки, ярмарки, вечорниці, аукціони, українські виконавці та колективи збирають рекордну кількість відвідувачів. І це добре, що українці не відмовилися від радості, посмішок і бурхливих оплесків, а навпаки – гуртуються, усвідомлюючи свою національну ідентичність.

Не виключення і ювілейний концерт «Зорян» – тригодинне дійство, яке минуло на одному подиху. І почали концерт з найголовнішого – фільму-розповіді про закулісне життя артиста. Виявляється, що всі ці довгих 30 років танцюристи світового рівня не мали основного – балетного класу. Їхнім танцювальним залом, класом для тренувань і перепусткою у світ мистецтва слугувала сцена обласної філармонії. Незважаючи на труднощі і незручності, «Зоряни» щоденно і вперто тренувалися і тренуються, об’їздили з гастролями півсвіту і привезли перемогу не з одного фестивалю.

Навіть цього вечора, коли найшановніші люди Кіровоградщини прийшли вітати ювілярів і вклонитися великій силі мистецтва, «Зоряни» віддали гостям усіх себе. І навіть трохи більше. Уважні глядачі в перших рядах бачили, як не зважаючи на порвані струни смичка скрипки і піт, що градом котився з облич, артисти обласної філармонії продовжували усміхатися. Дивлячись у їхні натхненні очі, вірилося у силу цілющого мистецтва.

Номери, представлені цього вечора на сцені обласної філармонії, багато років радували як кіровоградську, так і світову публіку. Проте кожен виступ справжніх професіоналів – це феєрія емоцій і почуттів. А емоції, як відомо, ніколи не повторюються. Вони завжди нові, бо з кожним днем люди, що їх сприймають і дарують, стають інакшими.

Танці, пісні, музичні композиції і театральні міні-постановки. Всього було досить на ювілейному концерті «Зорян». Кожен з глядачів міг знайти у виступах риси себе-українця – грайливість, цнотливість, жартівливість, силу духу, оптимізм. В одному концерті об’єдналася ціла нація, схід і захід, календарно-обрядова творчість і культурна спадщина народу.

Після концерту сцена філармонії перетворилася на квітучу клумбу – чиновники, духовенство, громадські організації, меценати Кіровоградщини вітали один з найкращих колективів області. Зокрема, Андрій Малик (голова правління-директор благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір») на честь 30-річного ювілею передав «Зорянам» цінний подарунок від імені народного депутата Станіслава Березкіна. А голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, розчулений фільмом про закулісне життя артиста, пообіцяв зробити все можливе, щоб у «Зорян» з’явилася власна танцювальна зала для репетицій.

Тетяна Колісник, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар