Обленерго: що не пообіцяють, то… не виконають

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Відключення електроенергії у мікрорайонах міста Кіровограда не буде здійснюватися більше, ніж на 2 години на добу.

Під час переговорів з секретарем міськради Іваном Марковським це пообіцяв начальник Кіровоградського міського РЕМу Микола Гершкул 8 грудня.

Проте, не пройшло й тижня, як відключення набули системного характеру рівно наполовину по-іншому, ніж обіцяв чиновник. Чи сказане з самого початку було неправдою, чи наші керівники звикли ніколи не відповідати за свої слова? Як би там не було, а відключення по Кіровограду мають хаотичний характер і в названі 2 години в деяких мікрорайонах зовсім не вкладаються.

Для прикладу, в мікрорайоні Озерна Балка (район вул. Соціалістична) 15 грудня електроенергію відключали двічі – після обіду (з 15.00 до 17.00) та ввечері (з 20.00 до 22.15). Загалом – майже на 5 годин.

Не кращою була ситуація й 16 грудня. Електроенергію знову вимикали двічі. Спочатку більше, ніж на дві години вранці, а потім на такий же період після обіду.

Телефонувати з приводу відключень великого сенсу немає. У кращому випадку працівники Обленерго пояснюють, що на те є вагомі причини (аварія, графік відключень, проблеми на цій конкретній лінії тощо). А в гіршому – слухавка в диспетчерській просто зайнята.

Нагадаємо, що графіки обмеження потужності ввело ДП «НЕК «Укренерго» за погодженням з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України. Але чомусь цих графіків не дотримуються: світло вимикають чи то на 20 хвилин раніше, чи на 15 хвилин пізніше.

І нікого не хвилює, що в лікарні не завершено операцію, в дитсадку мерзнуть діти, а в людей ламаються електроприлади. Головне – є на що списати.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар