Чи будуть у Кіровограда нові тролейбуси?

Виконком Кіровоградської міської ради планує закупити 10 тролейбусів для міста. Правда, джерел фінансування для цього проекту досі немає.

Про плани придбати 10 тролейбусів для відновлення мпршруту №9 розповів на прес-конференції заступник міського голови Сергій Васильченко. За його словами, наразі розглядаються 3 варіанти придбання електротранспорту: закупівля, прийняти як подарунок від європейських міст або взяти у лізинг. “Ми активно працюємо з міністерствами, шукаємо можливість стати містом-побратимом для європейських міст. Вінниця, наприклад, отримала від швейцарського міста-побратима 100 трамваїв. У Європі рухомий склад оновлюється раз на 5 років. А новий тролейбус львівського виробництва коштує 3 млн грн, таких коштів у бюджеті міста не передбачено. Також розглядається можливість лізингу”, – повідомив заступник міського голови.

У планах чиновників у разі придбання тролейбусі передати їх в оренду “Єлисаветградській транспортній компанії”, в оренді саме цієї приватної структури знаходиться тролейбусний парк. На питання журналістів, чому сама ЄТК не купує тролейбуси для здійснення перевезень, Сергій Васильченко відповів, що ця компанія може здійснити закупівлю тролейбусів лише за умови, що буде збільшена державна субвенція.

Нагадаємо, що на цей рік розмір державної субвенції на здійснення перевезень у місті Кіровограді становив 14 млн грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар