Черкаський прокурор опротестує свою люстрацію у кіровоградському суді

Син одіозного колишнього народного депутата України від “Партії регіонів”, колишнього міського голови міста Черкаси Володимира Олійника Руслан Олійник у Кіровоградському окружному адміністративному суді намагатиметься уникнути дії так званого “закону про люстрацію”.

10 грудня в Черкаському окружному адміністративному суді розглядали справу за позовом сина  екс-прокурора Черкаського района Руслана Олійника до прокуратури Черкаської області, Генеральної прокуратури України та екс-прокурора Черкаської області Миколенка про поновлення на посаді. Суддя Петро Паламар узяв самовідвід у зв’язку з тим, що перебував у професійних і особистих стосунках із Русланом Олійником. Через неможливість скласти колегію суддів, яка має доступ до державної таємниці, суд виніс рішення передати справу на розгляд у Кіровоградський окружний адміністративний суд.

Руслан Олійник у своєму позові вимагає визнати незаконними рішення колегії прокуратури Черкаської області від 22.05.2014 р., визнати незаконним та скасувати наказ Генеральної прокуратури України від 30.08.2014 р., поновити його на посаді прокурора Черкаського району з 30.08.2014 р., стягнути з прокуратури Черкаської області заробітну плату за час вимушеного прогулу (12688 грн. з копійками), відшкодувати йому моральну шкоду в розмірі 10 тис. грн. (5 тис. – з прокуратури Черкаської області, 5 тис. – з Генеральної прокуратури).

Сюжет “Громадського ТБ” про події під стінами Черкаського окружного адмінсуду:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар