Школярі побачили, які вони – кіборги

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Коли ми дізналися, що до нашого району на зустріч з школярами їдуть «кіборги», усі очікували побачити двометрових вояк з надлюдськими можливостями. Натомість, Антон, Олександр та Віталій, бійці Кіровоградського третього окремого полку спеціального призначення, – скромні усміхнені юнаки, що постійно жартують.

Герої, яких бояться навіть елітні російські спецпідрозділи, завітали до двох навчальних заклади району: Новгородківський НВК ім. П.Ф. Козуля та Білозернівський НВК. Школярі зустріли хлопців шаленими оплесками. Бійці, дещо спантеличені такою увагою, посерйознішали, адже розуміли: зараз на них дивляться не як на звичайних юнаків, а як на героїв-кіборгів. І посипалися дитячі запитання. Хлопці охоче розповідали, пояснювали. Лише коли мова заходила про товаришів, яких уже немає, на очі наверталися сльози.

У кожного з них своя історія. Саша, наприклад, служить уже 10 років. Натомість Антон, без будь-якого досвіду, пішов добровольцем. 23-річний Віталій серед хлопців наймолодший, але на війні він там від самого початку. Герой навіть врятувався в Іловайському котлі.

Саша та Антон дві місяці тримали оборону Донецького аеропорту. Усі мають бойові поранення. Зараз кожен з них володіє всіма видами стрілецької та артилерійської зброї, має навички водіння будь-якого транспорту. Вони – аси воєнної стратегії, майстри розвідки. Але, чим більше хлопці розповідали про себе, тим більше ставало зрозумілим, що кіборгами їх роблять не військові навички, а їхній дух і віра в перемогу.

Діти в захопленні слухали розповіді солдатів. На завершення зустрічей у обох школах діти висловили героя свої слова вдячності, подарували квіти і свої малюнки. А ще безмежну кількість разів повторювали: «Повертайтеся живими!».

Уже зовсім скоро хлопці залишать свою частину і знову відправляться в зону АТО. Вони, кращі з кращих, продовжать боронити свою землю. А ми будемо молитися за те, щоб наші кіровоградські кіборги і всі інші солдати, неушкодженими повернулися додому.

Віримо в перемогу!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар