Від матусі утік, від бабусі утік, а правоохоронцям попався…

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Новоукраїнському районі 10-ти річна дитина, посварившись із своїми рідними, вирішила піти з дому. Переховуючись майже добу у товариша, хлопчик вирішив продовжити свої «мандри». Але працівники міліції спіймали його, коли він йшов біля річки неподалік домоволодіння своєї бабусі. Такі пригоди дитини закінчилися притягненням батьків до відповідальності та направленням малолітнього в центр реабілітації дітей.

07 грудня до чергової частини Новоукраїнського РВ УМВС надійшло повідомлення з лінії «102» при УМВС в Кіровоградській області про те, що до них звернулася 29-річна жінка, жителька Новоукраїнського району, яка повідомила про те, що 7 грудня цього року о 14 годині її малолітній син 2004 року народження пішов з дому своєї бабусі, у якої на той час перебував, та до теперішнього часу не повернувся.

На розшук малолітнього хлопчика на чолі з начальником райвідділу міліції, працівниками ДСНС та громадськістю було задіяно весь особовий склад Новоукраїнського РВ УМВС.

Малолітнього мандрівника правоохоронці відшукали вже наступного дня. Шукач пригод знаходився в чагарниках біля річки, неподалік дому своєї бабусі, де він і переховувався від дорослих.

З’ясувалося, що хлопчик на момент зникнення перебував у своєї рідної бабусі в цьому ж селі. З батьками дитина жити не хотіла, тому що вони періодично вживали алкогольні напої. За словами хлопчика йому доводилось займатися вихованням двох менших брата та сестри, вести господарство. Від бабусі ж він пішов тому що в нього з нею виникла сварка. Бабуся вимагала в нього займатися уроками та обмежувала час ігор на вулиці. Крім того, пригрозила неслуха повернути до його рідних батьків. Не бажаючи повертатися до рідних малий покинув дім та пішов у невідомому напрямку. Спочатку він був у свого 12-річного товариша, де знаходився без відома дорослих в приміщенні літньої кухні до самого ранку наступного дня, потім переховувався біля річки.

Як повідомив начальник Новоукраїнського РВ УМВС Ігор Матвійчук зважаючи, що малолітній неодноразово залишав домоволодіння, але повідомлень до міліції не надходило і те, що батьки не мали на нього впливу та не бажали займатися його вихованням, було прийнято рішення притягнути їх до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП ( невиконання батьками, або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей. Згідно даної статті батькам загрожує або ж попередження, або накладення штрафу від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян. А малолітнього, у зв’язку із небажанням дитини повертатися додому тимчасово влаштовано до комунального закладу «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей» Кіровоградської обласної ради.

Наталія Куценко, інспектор по зв’язках з населенням та громадськими формуваннями.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар