Ветеран Олександр Орленко відзначив 90-річний ювілей (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Учасник бойових дій, інвалід першої групи Великої Вітчизняної війни Орленко Олександр Тимофійович з Олександрівки на Кіровоградщині відзначає свій 90-річний ювілей.

Сам родом із Новгородки, Олександр Орленко все своє трудове життя прожив в Олександрівці. З 1954 по 1986 рік беззмінно працював керуючим банком «Україна», звідси вийшов на заслужений відпочинок.

В Олександрівці разом із дружиною Катериною Хомівною виростили чотирьох дітей, збудували власний будинок, мають чотирьох внуків та двох правнуків.

Зараз, як розповідає ветеран, оточений турботою і любов’ю доньки Віри, він часто згадує прожиті недарма роки. Вночі у спогади і сни приходить війна, суворі фронтові будні колишнього розвідника ІІІ Українського фронту, тяжке поранення в 1944 році, госпіталь, нелегкий післявоєнний період.

За мужність у роки війни Олександр Тимофійович удостоєний медалі «За відвагу», ордена Вітчизняної війни 1-го ступеня. А за трудові досягнення ветеран праці нагороджений орденами «Знак пошани» та «За заслуги».

В Олександрівці багато земляків знають Олександр Тимофійович Орленка особисто, пам’ятають його сумлінну працю, дружнє плече, безкорисливу допомогу. Тож у день ювілею ветеран отримав багато поздоровлень від своїх побратимів і колег. Особисто Привітав ювіляра і голова районної організації ветеранів України Микола Семенович Линник (на знімку) і вручив вітальну адресу з побажанням здоров’я та благополуччя.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар