За заклик до непокори зможуть посадити за ґрати на 10 років

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Народний депутат ВРУ Ірина Фриз зареєструвала законопроект “Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за заклик до непокори”.

Проект опубліковано на офіційному сайті Верховної Ради України. У документі йдеться:

 «1. Заклик до непокори, тобто заклик до відкритої відмови працівника правоохоронного органу, військовослужбовця Державної прикордонної служби України, Збройних сил України,  Національної гвардії України, Служби безпеки України виконати законний наказ начальника у сфері захисту територіальної цілісності України, державного кордону України, державного суверенітету України, протидії збройній агресії,– карається позбавленням волі на строк до трьох років.

2. Ті  самі діяння, якщо вони вчинені   групою  осіб  або  спричинили тяжкі  наслідки, – караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

3. Ті самі діяння, якщо вони вчинені працівником правоохоронного органу, військовослужбовцем Державної прикордонної служби України, Збройних сил України,  Національної гвардії України, Служби безпеки України, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

 4. Заклик до непокори, що вчинений в умовах воєнного стану, – карається позбавленням волі на строк від восьми до десяти років».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар