Іловайський слід: «Експерти працюють в спеціальному приміщенні…»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Розслідування обставин трагедії під Іловайськом триває. Більше 20 сертифікованих фахівців в оборонній сфері, у тому числі з недержавного оборонно-аналітичного сектору без підпорядкування Генеральному штабу Збройних Сил України та Міністерству оборони України, пройшли всі передбачені законом перевірки Служби безпеки України та отримали право доступу для роботи з таємними документами у кримінальному провадженні. 

На сьогодні таких документів опрацьовано вже більше 1400. Проблем у розслідуванні кримінального провадження або проведенні та закінченні комплексної експертизи по Іловайську немає, запевняє заступник Генерального прокурора України – Головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«Експерти працюють у спеціальному приміщенні Генеральної прокуратури України щодня, а група слідчих у цьому провадженні прямо зараз працює на території трьох областей України, у тому числі – в зоні АТО», – наголосив Головний військовий прокурор.

У той же час, за словами Анатолія Матіоса, найбільшою проблемою для слідчих є питання проведення допитів командирів, а також співробітників міліції добровольчих батальйонів патрульно-постової служби спеціального призначення, у тому числі новообраних народних депутатів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар