Ще одна АЕС закриває енергоблок на ремонт. Цього разу – на 4 місяці

Сьогодні, 6 грудня, третій енергоблок Южно-української АЕС буде виведено в планово-попереджувальний ремонт.

Як повідомляє прес-служба НАЕК “Енергоатом”, у відповідності до графіку  третій енергоблок Южно-Української АЕС планується зупинити для проведення середнього планово-попереджувального ремонту тривалістю 119 діб. Під час ППР до третього енергоблоку планується завантажити модернізовані тепловиділяючі збірки виробництва компанії Westinghouse (ТВЗ-WR). (Завантаження палива Westinghouse до енергоблоку №3 ЮУАЕС узгоджене Державною інспекцією ядерного регулювання України). Крім того за час ремонту планується виконати і інші основні роботи. Перший та другий енергоблоки Южно-Української АЕС працюють без зауважень у заданому режимі.

Радіаційній фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС знаходиться на рівні природних фонових значень, які були заміряні до пуску атомної станції, та на 5 грудня складає 10 мкР/год. Викиди радіоактивних речовин в навколишнє середовище не перевищували встановлених допустимих значень.

Нагадаємо, що ремонтні роботи на Запорізькій АЕС призвели до розбалансування енергосистеми України і до масових відключень електроенергії на значній частині території України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар