У Вільшанській ЦРЛ нарешті стало тепло й затишно

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Відвідувачів центральної районної лікарні у Вільшанці приємно дивує незвичний комфорт у приміщеннях медичного закладу. Нарешті тут стало тепло й затишно. У першу чергу – завдяки тому, що лікарня повністю перейшла на електроопалення.

Як розповіла кореспондентові Першої електронної головний лікар установи Тетяна Курінна, тривалий час і пацієнти, й медичний персонал страждали від холоднечі. Зокрема – в рентгенологічному відділенні пацієнти просто не могли голим тілом притулитися до металевих частин обладнання. Не набагато кращою була ситуація і в інших відділеннях. Хоч лікарня й витрачала на вугілля чималі кошти, взимку витрати збільшувалися ще й за рахунок оплати електроенергії. Адже й пацієнтам стаціонару, й персоналу лікарні доводилося вмикати електрообігрівачі, щоб зробити температуру в приміщеннях більш-менш комфортною.

Близько чотирьох років тому в лікарні зробили розрахунок витрат видатків на електроопалення лікарні. Виявилося, що економічно вигідніше опалювати приміщення за допомогою електричних конвекторів, ніж традиційно – вугіллям.

Спочатку до системи електроопалення підключили інфекційне відділення та діагностичний центр, потім – Добрянську лікарську амбулаторію.

Результатом були задоволені, тож роботу в цьому напрямку продовжили. В цьому ж році, незважаючи на всі фінансові складнощі, районним медикам вдалося встановити електроопалення в усій ЦРЛ. Порівняльний аналіз видатків підтвердив правильність рішення – протягом жовтня-листопада ц. р. з аналогічним періодом 2013 року, незважаючи на збільшення вартості електроенергії економія склала 35 тис. грн.

Але котли та водяну систему опалення залишили в робочому стані – на всяк випадок. Звісно, ще не було справжньої зими, але на випадок будь-яких погодних умов у районній лікарні мають ще й альтернативну систему опалення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар