Ситуація в зоні АТО станом на 3 грудня (ІНФОГРАФІКА)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Найбільш складною залишається ситуація на Донецькому напрямі, де терористи вдалися до чергової спроби штурму аеропорту. Незважаючи на активні спроби терористів та російських військ захопити аеропорт, цей стратегічний об’єкт залишається під контролем сил АТО. Українські військові успішно відбили усі напади бойовиків, ворог зазнав значних втрат і був змушений відвести свої угруповання для відновлення боєздатності.

Протягом доби терористи з реактивних установок «Град» та мінометів сім разів обстріляли позиції сил АТО біля с.Тоненьке, чотири рази – опорні пункти біля сіл Піски та Опитне. З артилерії бойовики неодноразово обстрілювали українські позиції біля м. Авдіївка та с. Славне. З артилерії та танків терористи обстріляли опорний пункт біля с. Березове.

На Луганському напрямі, поблизу Станиці Луганської терористи з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї тричі обстріляли позиції ЗСУ. На цьому ж напрямі, біля с. Верхня Вільхова позиції наших військових терористи обстріляли з установок «Град». З артилерії та мінометів бойовики завдали ударів по опорних пунктах біля с. Макарове Станично-Луганського району та м. Щастя. Наші групи вогневої підтримки у відповідь знищують терористів.

На Дебальцевському напрямі позиції сил АТО терористи обстріляли з гранатометів та стрілецької зброї поблизу сіл Нікішине та Чорнухине. Біля м. Дебальцеве працюють снайпери противника. В передмісті Горлівки з артилерії та стрілецької зброї терористи обстріляли блокпост біля с. Майорське та з мінометів і гранатометів – блокпост біля с. Шуми. Українські військові завдають точкових ударів у відповідь, які виключають загрозу для мирного населення.

На Маріупольському напрямі з артилерії терористи обстріляли опорний пункт сил АТО поблизу с. Богданівка Волноваського району та позиції нацгвардійців біля Талаківки.

За минулу добу загинуло 2 українських військових, 5 отримали поранення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар