Росія відмовляється від грандіозних проектів. Перший пішов

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія відмовляється від будівництва газопроводу «Південний потік» по дну Чорного моря, оскільки, мовляв, й досі від Болгарії немає дозволу на його будівництво.

Про це він заявив у понеділок в Анкарі на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, передає власний кореспондент Укрінформу в РФ.

«З урахуванням того, що ми досі не отримали дозвіл від Болгарії ми вважаємо, що Росія в цих умовах не може продовжувати реалізацію даного проекту (будівництво газопроводу « Південний потік» – ред.). Маю на увазі, що зараз треба виходити на будівництво цієї трубопровідної системи в Чорне море – ми не можемо почати будівництво в море, до тих пір, поки у нас немає дозволу від Болгарії. А почати будівництво в море, підійти до болгарського берега і зупиниться – це просто безглуздо, тому ми змушені будемо переглянути свою участь у цьому проекті », – сказав Путін.

Раніше міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв заявив, що Росія може відмовитися від будівництва «Південний потік» по дну Чорного моря для постачань російського газу європейським споживачам в обхід України.

Він вважає, що у разі відмови Росії від будівництва «Південного потоку», який суперечить нормам ЄС, «Європа повинна взяти на себе ризики порушення гарантій поставок газу».

Нагадаємо, проект будівництва «Південного потоку» був заблокований Єврокомісією.

Одна з головних претензій європейських чиновників до проекту полягає в тому, що згідно з правовими нормами ЄС, постачальник енергоносіїв, в даному випадку – Газпром, не має права контролювати доступ до трубопроводів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар