Депутат Олександрійської міськради відсудила у мера 2 тис. грн. за образу

Депутат Олександрійської міської ради Вікторія Ставицька (фракція КПУ) виграла суд про захист честі, гідності та ділової репутації. Процес завершився вчора в Апеляційному суді Кіровоградської області.

Про це повідомляє «Правдоруб».

Відповідачем виступав Олександрійський міський голова Степан Цапюк. Позивачка вимагала визнати мера винним за фактом завданих їй образи.

«Це сталося під час сесії 23 листопада минулого року, він мене образив. Я виступала, він вимагав припинити виступ і назвав “базарною бабою”. Я сказала: ви посадова особа, і не маєте права так висловлюватися», – розповідає Ставицька.

Спочатку депутат подала позов в Олександрійський міськрайонний суд, де він розглядався суддею Сергієм Пєтушковым майже рік. У підсумку, суд не встановив вини відповідача. Позивачка подала апеляцію, 23 жовтня 2013 року виграла справу. Апеляційний суд Кіровоградської області визнав Степана Цапюка винним і зобов’язав стягнути з нього на користь Ставицької 2 тис. грн. моральної компенсації.

«Якщо хтось так себе веде, такого треба карати. Я подала, щоб він подумав, що не треба ображати людей, – зазначає депутат.

Усі отримані гроші Ставицька планує витратити на благодійність. Також вона повідомила, що в лютому 2014 року в Апеляційному суді Дніпропетровської області буде слухатися справа про її поновлення на посаді секретаря Олександрійської міськради.

Ставицька працювала секретарем Олександрійської міської ради з 24 листопада 2010 року. 1 листопада 2012 року сесія Олександрійської міської ради прийняла рішення відсторонити Ставицьку від посади.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар