На кіровоградських чиновників і депутатів знову чекають шини

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора в Кіровограді  відбулося оголошення лауреатів народної премії “Шина року”, яку місяць тому запровадили громадські організації «Територія успіху» та «Флора».

Як повідомив кореспондент Першої електронної газети, ініціатори премії відзначили чиновників, органи влади та місцевого самоврядування, які, на думку людей, порушували принципи верховенства права, демократичності, гласності та підзвітності, участі громадян у процесі прийняття рішень органами влади та органи місцевого самоврядування, гуманізму та здорового глузду.

Голосування відбувалося в Інтернеті протягом листопада. Як розповіли організатори акції Інга Дуднік та Людмила Шестакова, за цей час до них надійшло більше 20 заявок, які супроводжувалися документами та фотоматеріалами на підтвердження «достойності» номінанта на премію. Разом з цим надходили звичайні скарги на того чи іншого посадовця, які, до того ж, були анонімними.

 Номінантами премії стали:  депутатський корпус Кіровоградської міської ради, Ленінський та Кіровський районні суди, окремо – депутат міської ради Артем Стріжаков, екс-голова Кіровоградської ОДА, екс-заступник голови адміністрації президента Януковича Сергій Ларін, екс-голова ОДА Олександр Петік, генеральний прокурор Віталій Ярема та інші.

 

Чиновники були номіновані за порушення верховенства права, за організацію, участь та висвітлення подій “Антимайдану” взимку 2013-2014 року та за порушення принципу участі громадян у процесі прийняття рішень.

 Шини, за словами організаторів, обов’язково будуть вручені переможцям.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар