Тарифи на ЖКП в Новоукраїнці зростуть найближчим часом

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Прийнято рішення рекомендувати виконкому Новоукраїнської міської ради переглянути тарифи на ряд комунальних послуг, водовідведення та водо забезпечення, враховуючи собівартість та зробити їх економічно обґрунтованими.

Питання тарифів на комунальні послуги, вивезення побутових відходів, водовідведення та водо забезпечення, яким забезпечують КП «Водокомунгосп» та Новоукраїнське ЖКП жителів багатоквартирних будинків та інших об’єктів міста стало основним, яке слухалось на засіданні чергової Громадської ради при Новоукраїнській міській раді.

Присутні на засіданні керівники обслуговуючих підприємств та організацій міста обґрунтовано доводили, що наразі питання підняття тарифів є просто необхідним. Як приклад – при визначенні нинішніх тарифів на комунальні послуги, водопостачання, вивезення твердих побутових відходів враховується заробітна плата працівників в сумі 500 гривень, вартість пального – 5грн. 36 коп. і тому подібне.

Звичайно, усі присутні зважали на невисокий рівень життя людей, та в той же час, враховуючи постійне зростання вартості пального, енергоносіїв, надання послуг окремими підприємствами давно вже не компенсується понесеними затратами.

На сьогодні населення сплачує по 8 гривень за 1 кубометр води та 7 гривень за кубометр водовідведення.

«Тарифи не змінювались шість останніх років. Різниця між тарифами для населення та їх собівартістю компенсувалася з міського бюджету», – зазначає міський голова Новоукраїнки Олександр Корінний.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар