На центральній вулиці Кіровограда замість 101 сіті-лайта буде аж 150

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На даний час в центральній частині міста Кіровограда (вул. Велика Перспективна, Дворцова, Преображенська) нараховується 111 сіті-лайтів, з них 101 – по вул. В.Перспективній. 

Про це Першій електронній повідомив головний архітектор міста Вадим Мездрін.

Також він розповів, що у центральній частині Кіровограда розміщується 37 рекламних біл-бордів. У 14 з них вже закінчились дозволи на розміщення зовнішньої реклами.

На переконання Вадима Мездріна, більшість сіті-лайтів розміщено без урахування граничних відстаней один від одного, що сприяє візуальному перевантаженню вулиць, спотворює гармонійне сприйняття рекламно-інформаційного середовища та негативно впливає на пересічних громадян.

«Центральна (історична) частина міста не повинна перевантажуватися наземними рекламними засобами великих розмірів – біллбордами. Саме тому було розроблено та затверджено комплексну схему розміщення рекламних конструкцій, – наголосив Вадим Мездрін. – Внаслідок реалізації даної схеми відстань між сіті-лайтами збільшиться до 15 метрів. Їх розміщення буде систематизовано. Фактично кількість можливих місць розміщення сіті-лайтів збільшиться на 48, але вони будуть впорядковані, не заважатимуть пішоходам та водіям і розташовані по всій довжині вулиці Великої Перспективної.

В подальшому частина вул. Преображенської, насамперед площа Богдана Хмельницького та вул. Дворцова, будуть звільнені від рекламних щитів взагалі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар