Компаніївський відділ освіти «прогорів» з найдешевшими пілетами

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У тендері на поставку твердого палива, який проводив відділ освіти Компаніївської райдержадміністрації Кіровоградської області, взяли участь фірми-партнери. 

Про це повідомляє сайт «Наші Гроші», посилаючись на «Вісник державних закупівель».

Так, 14 листопада відділ освіти уклав угоду з ТОВ «ДК Автотрейд» на придбання твердого палива на 465 тис. грн. До кінця року фірма-переможець мала б поставити у навчальні заклади району брикети з соломи і пілети з лушпиння соняшнику по 911 грн. за тонну.

Як з’ясувалося вже після підписання угоди, тендер було проведено з порушенням вимог законодавства. Зокрема, єдиним конкурентом «ДК Автотрейд» на торгах було ПП «Трансагро-Збут». Засновники підприємств – Аліна Пальчикова і Роман Кондратенко – є партнерами по фермерському господарству «Баргузін», яке створили у вересні 2013 року.

Начальник відділу освіти Компаніївської РДА Василь Шмега повідомив Першій електронній, що він не знав про зв’язки фірм-учасників тендеру. Разом з конкурсними документами фірми надали тендерній комісії довідки про те, що не пов’язані між собою. У їхніх статутах також не було записів, які б наштовхували на думку про партнерство підприємств.

Дізнавшись правду, відділ освіти розірвав договір з ТОВ «ДК Автотрейд» в односторонньому порядку. «Кошти переможцю тендеру ми ще не перерахувати, тож матеріальних втрат не понесли. Але, де тепер брати пілети для шкіл і чи будуть вони взагалі – невідомо. Звісно, прикро, що фірми пошахраювали, але пілетів по такій дешевій ціні нам більше не знайти», – зазначив Василь Шмега.

А тим часом ТОВ «ДК Автотрейд» готується оскаржувати розірвання договору в суді.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар