Кіровоградщина: громадяни заблокували двері, злодії поламали ноги

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Зламавши замок на вхідних дверях, двоє раніше судимих чоловіків вдерлися до квартири 38-річного жителя міста Знам’янка. Почувши шум у сусідів, мешканці будинку заблокували вхід до помешкання та викликали на підмогу правоохоронців. Спроба втекти для крадіїв виявилася не вдалою.

Злодіями виявилися двоє приятелів 41 та 34 років. Один із них мешканець іншої області, інший – громадянин сусідньої держави. Обидва вже мають судимість за крадіжки.

Цього разу, перебуваючи проїздом на Кіровоградщині, вирішили обікрасти квартиру, яка розташовувалася у центрі міста Знам’янки.

Вирахувавши час, коли господар, ймовірно, перебуватиме на роботі, зловмисники взялися «до справи». Зламати замок на вхідних дверях їм було не складно, однак залишитися при цьому непоміченими сусідами – стало виявилося завданням не з легких.

Перебування сторонніх осіб у під’їзді відразу викликало занепокоєння у мешканців будинку. Згодом громадяни почули ще й підозрілий шум, тож і вирішено було реагувати негайно.

Усвідомивши той факт, що вони опинилися заблокованими прямо на місці злочину, зловмисники спробували втекти. Однак зістрибнути з третього поверху, не травмувавшись, у них не вийшло. При падінні один із злодіїв отримав численні переломи, інший – тяжкі забійні травми.

Зопалу обидва намагалися хоч якось віддалитися від місця пригоди, однак працівники відділу Державної служби охорони та слідчо-оперативна група, які прибули за викликом, завадили і без того майже не здійсненним планам.
Одного зі злодіїв правоохоронці доправили до медичної установи, адже кожну хвилину йому самопочуття погіршувалося через травматичний шок.

– За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» – повідомив начальник Знам’янського МВ УМВС України в Кіровоградській області Андрій Гулий. – Вилучений в одного з підозрюваних предмет, схожий на пістолет травматичної дії, направлений на дослідження. У справі проводиться досудове розслідування.

За скоєне зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Про це Першій електронній повідомили з СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар