Київські ультрас напали на бійців батальйону «Кіровоград»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Днями під час концерту Ані Лорак у Києві місцеві «ультрас» напали на бійців міліцейського батальйону «Кіровоград», яких відкликали з зони АТО для забезпечення громадського порядку у столиці.

Про це Першій електронній розповів командир батальйону В’ячеслав Шевченко.

За його словами, батальйон прибув до Києва для охорони порядку під час відкриття першого засідання новообраної Верховної Ради. Потім хлопців терміново «зняли» і відправили до Палацу «Україна».

Водночас під час спілкування з Першою електронною В. Шевченко повністю заперечив слова журналіста Еспресо.TV Вікторії Пашковської, яка повідомила, що батальйон «Кіровоград» прибув з зони АТО саме для охорони Ані Лорак і з залізними щитами пішов проти людей.

«Нас відправили охороняти людей і забезпечувати порядок, а не виконувати роль тілоохоронців Ані Лорак. Проте, хочу підкреслити червоною лінією, що нам це було дуже і дуже неприємно. Ми не поважаємо її – вона проросійська співачка, якій взагалі не місце в Україні! Але ми – правоохоронці, які давали присягу. Тож були змушені виконувати наказ. Але ще раз наголошую – наказ про забезпечення громадського порядку, а не про охорону Ані Лорак», – пояснив В’ячеслав Шевченко.

Кіровоградців відправили до Палацу «Україна» без щитів та іншого захисного обмундирування. Хлопці мали лише «слабенькі» бронежилети – 2-го класу захисту. В такому вигляді їм, стоячи «міліцейським ланцюгом» біля приміщення, довелося стримувати натиск від ультрас київського «Динамо».

Вболівальники знесли паркан біля входу до Палацу, вони штовхали і провокували правоохоронців, палили димові шашки і кидали петарди просто у бійців, рвучи і пропалюючи їм куртки (не кажучи вже про вибухи біля самих облич міліціонерів!). А під час одного з таких натисків, одного з правоохоронців вдарили пікою, пробивши бронежилет і поранивши тіло. На щастя для воїна, який побував в АТО, поранення більше схоже на подряпину.

Не зважаючи на критичну ситуацію, «Кіровоград» продовжував виконувати наказ і стримував ультрас фактично голими руками. Лише коли ситуація стала дійсно критичною, на підмогу батальйону прийшли бійці Національної гвардії в захисному обмундируванні і з металевими щитами. Після цього «Кіровоград» у повному складі залишив територію перед Палацом «Україна».

Та ні нападу ультрас на правоохоронців, ні того, що «Кіровоград» стояв без зброї та засобів захисту, журналіст Еспресо.TV не помітив.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар