Кіровоградець Ігор Гоцул – наступний міністр молоді та спорту?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Ігоря Гоцула називають найреальнішим кандидатом на пост міністра молоді та спорту. Правда, з невеличким уточненням – у випадку, якщо з яких-небудь причин міністром не стане Сергій Бубка.

У випадку з Ігорем Гоцулом, експерти відзначають його високий рівень підтримки з боку Національного олімпійського комітету, в якому він обіймає посаду віце-президента, і спортивних організацій. Гоцул – нинішній заступник міністра Булатова, переконаний реформатор і президент Федерації легкої атлетики України.

Опоненти закидають Гоцулу відсутність прориву в легкій атлетиці – цього року українські легкоатлети на Чемпіонаті Європи в Цюріху зайняли лише 7-е місце в командному заліку, завоювавши 2 золоті, 5 срібних та одну бронзову медалі. Прихильники Гоцула кажуть, що в нинішній ситуації такий виступ можна вважати успішним.

З іншого боку, кажуть, саме Гоцул є ініціатором та розробником спортивної реформи в нинішньому міністерстві і як ніхто інший знає всі нюанси цього непростого процесу. А оскільки реформи в спорті необхідні вже вчора, то Гуцул, на думку експертів, є ідеальною кандидатурою для їх проведення.

Ігор Гоцул проявив себе непримиренним борцем із зрадою спортсменів. Він дуже жорстко відреагував на ситуацію з кримчанка Вірою Ребрик, яка прийняла рішення виступати за Росію, зажадавши від РФ повної компенсації нашій країні всіх витрат на підготовку спортсменки, що складає близько $ 150 тисяч.

Останнім часом Гоцул зумів провести складні переговори з міжнародними спортивними організаціями, завдяки чому Україна незабаром прийме у себе кілька міжнародних чемпіонатів. Домогтися цього в складній для країни ситуації допоміг авторитет Ігоря Гоцула за кордоном – він 4 роки пропрацював в Європейської легкоатлетичної асоціації і багато років був суддею на міжнародних змаганнях.

Варто відзначити, що Ігор Гоцул вільно володіє англійською, що знадобиться йому для налагодження контактів на міжнародному рівні.

З інших досягнення Гоцула експерти відзначають повернення легкої атлетики на НСК «Олімпійський», шляхом збереження бігових доріжок та секторів.

Серед інших кандидатів: Микола Томенко, відмінний оратор, послідовний опозиціонер до минулого режиму, почесний президент Федерації біатлону, віце президентом НОК. Його кандидатуру, у разі висунення, може підтримати президентський блок.

Мирослав Дутчак, доктор наук, професор, перший проректор Університету фізкультури і спорту з великим досвідом роботи в міністерстві.

Вадим Гутцайт, талановитий спортсмен і бізнесмен, найтитулованіший український фехтувальник-шабліст, олімпійський чемпіон 1992 року.

А також – бізнесмена Артур Палатний і баскетболіст екс-регіонал Олександр Волков, штовхач ядра Роман Вірастюк (старший брат Василя Вірастюка) і Володимир Бринзак – президент Федерації біатлону, екс-глава парламентського «спортивного комітету» Павло Костенко і президент Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич.

Сьогодні спорт – одна з небагатьох сфер, де Україна здатна перемагати і показувати результат.

За матеріалами сайту “Новости Украины”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар