Ситуація в зоні АТО за минулу добу (ІНФОГРАФІКА)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Ситуація на сході України залишається напруженою. Всупереч оголошеному режиму припинення вогню, терористи продовжують обстрілювати позиції сил АТО.

У районі Дебальцевського плацдарму фіксується подальше наростання активізації російсько-терористичних військ.

«Після невдалих спроб противника просунутися до околиць Дебальцевого з боку Нікішине і Чорнухине силами 3-х тактичних груп місцевих бойовиків в «першу лінію» введені російські військовослужбовці. Зокрема, зафіксована як мінімум одна посилена ротна тактична група російських військ з бронетехнікою (до 15 одиниць), а також підтримуючі її 2 артилерійських підрозділи. Також на даній ділянці зафіксовано близько 10 мінометних розрахунків бойовиків», – йдеться в повідомленні.

За даними групи «ІС», також зафіксоване раніше в районі Вуглегірська нове бандформування обмежується нанесенням масованих ударів зі ствольної і реактивної артилерії, прагнучи завдати українським військам вогневе ураження з далеких дистанцій. Ідентифіковано 2 зведених артдивізіони, один з яких включає як мінімум одну батарею РСЗВ.

У районі Донецька і Авдіївки після зазнаних втрат основні сили російсько-терористичних військ відійшли від лінії зіткнення з українськими військами.

«Зафіксовані вогневі позиції артилерії противника в районі Спартака, Путиловського моста, Яковлівки, в Київському і Куйбишевському районах Донецька.

У районі Докучаєвськ-Новотроїцьк-Ольгинка відбувається подальше нарощування угруповань російсько-терористичних військ. Зокрема, триває їх доукомплектування окремими групами і підрозділами.

У смузі Щастя-Станиця Луганська противник підсилює фронтальний тиск на українські війська з метою не допустити перекидання резервів у район переправи через р. Сіверський Донець, і одночасно нарощуючи в цьому районі своє угруповання.

Російсько-терористичні війська активно застосовують артилерію, включаючи реактивну, важке піхотне озброєння, епізодично задіюється бронетехніка.

«Противник прагне видавити українські війська з найбільш вигідних позицій (висоти, транспортні розвилки, вузли оборони), намагаючись тримати їх під постійною вогневою дією», – повідомляє координатор «ІС».

На окупованій російсько-терористичними військами території Донбасу тривають заходи по створенню так званої «Армії Новоросії».

«Процес об’єднання бандформувань, який проводиться під управлінням Генштабу ЗС РФ за підтримки ФСБ РФ, супроводжується зіткненнями між збройними угрупованнями. Відзначені випадки арештів представників окремих терористичних груп », – пише він.

Тимчук також повідомив, що найбільш активні зіткнення відбуваються у південних районах Донецької та Луганської областей, де російські найманці (в першу чергу так зване «козацтво») ведуть збройну боротьбу з дрібними групами місцевих бойовиків, що втекли з районів Горлівки, Макіївки, Єнакієвого, Стаханова та Донецька.

Разом із тим, командна структура нової «армії» не в змозі контролювати терористичні групи на території як «ДНР», так і «ЛНР».

Про це Першій електронній повідомив Укрінфором з посиланням на  керівника групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар