Сергій Лавриненко: Президент клубу “Зірка” Максим Березкін завжди ставить високі цілі

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Після сухої нічиї у Полтаві, гравці футбольного клубу «Зірка» роз’їхалися по домівках. Але життя у клубі не зупинилося. Виконуючий обов’язки головного тренера «Зірки» Сергій Лавриненко, з головою поринув у роботу.

Чоловікові не позаздриш. Адже саме на його плечі лягло найважче завдання – витягнути команду з кризи. Як він це робитиме, та чого чекати від команди у весняній частині чемпіонату, дізнавався кореспондент Першої електронної Євген Салтан. Незважаючи на щільний графік, Сергій Лавриненко погодився на інтерв’ю.

– Сергію Дмитровичу, після домашньої поразки від ФК «Сталь» (2:3) в. о. головного тренера ФК «Зірка» Самір Гасанов написав заяву. Ви були готові до такого розвитку подій?

– Звичайно, я не був готовий до того, що Самір Назімович напише заяву. Для нас усіх це стало несподіванкою. Але, він прийняв рішення, яке на його думку було правильним. Життя продовжується. Футбольний клуб як існував, так і буде існувати. Тому я думаю, що у нас все попереду.

– Ви знаєте, фахівці сходяться на думці, що Самір Гасанов зарано пішов з команди. Все ж таки, дві поразки це ще не привід писати заяву.

– Певно, у нього на це були свої причини. Мені важко щось сказати. І я би не хотів торкатися цієї теми. Це його особисте. Він доросла людина. Тому його рішення треба прийняти таким, яким воно є.

– Після того як пішов Самір Назімович, я так розумію, у Вас була зустріч з президентом ФК «Зірка» Максимом Березкіним.

– Зустрітися з Максимом Станіславовичем не вийшло. У той момент він перебував за кордоном. Тому я зустрівся із віце-президентом клубу Миколою Тітовим та директором «Зірки» Сергієм Ольшевським. І вже під час бесіди мені запропонували готувати команду до виїзної гри проти ФК «Полтава» та займатися усіма справами, як і належить тренеру.

– Зрозуміло, що перед матчем із ФК «Полтава» наші гравці перебували не у найкращому настрої. Як Ви налаштовували хлопців на останній у цьому році поєдинок?

– Так, я з Вами згоден. Психологічний стан гравців був далеким від ідеального. Але за ті два дні, які у мене були, якось натренувати команду я не зміг би. Проте в психологічному плані змусив повірити в себе. Я вважаю, що команда у Кіровограді дуже хороша, з великим потенціалом. Головне, аби гравці, які знаходяться тут – вірили, що вони можуть грати в футбол. А грати вони дійсно вміють.

– У Полтаві Ви дали шанс проявити себе молодим гравцям. Задоволені їхньою грою?

– У нас дуже перспективна молодь. Ми сподіваємося, що при правильному підході до роботи, і відповідним відношенням молоді до себе, вони зможуть вирости у хороших футболістів. Але знову ж таки. Якщо у команді не буде досвідчених гравців, у яких можна буде перейняти цей досвід, то зростання як такого не буде. Тому що, тільки поєднання молодості і досвіду може дати позитивний результат.

– Максим Березкін в інтерв’ю одному з всеукраїнських видань зазначив, що шукати нового тренера зараз не будуть. Тобто, по суті, Ви готуватимете команду до весняної частини чемпіонату. Що робитимете в першу чергу?

– Так, на даний момент виконувати обов’язки головного тренера буду я. І вже у грудні місяці ми проведемо тренувально-навчальний збір. Відбудеться він у Кіровограді. Також, переглядатимемо потенціальних новачків. А основний склад команди збереться вже 15 січня. І вже тоді ми будемо ретельно готуватися до весняної частини чемпіонату.

– Більшість українських фахівців відзначають, що за підбором гравців ФК «Зірка» ледве не найсильніший клуб у Першій лізі. Чого тоді не вистачає колективу?

– Я цілком згоден з думками спеціалістів. Дійсно, у Кіровограді хороша команда. Чого не вистачає? Знаєте, якби можна було відповісти одним словом, то мабуть спеціалісти відповіли б. Єдиної формули успіху, на жаль, не існує. Наразі, наше основне завдання – працювати, і намагатися здобувати хороші результати та покращувати свої показники у турнірній таблиці.

– Не є секретом, що захист «Зірки» ледве не найслабкіша ланка у команді. Адже, дуже багато голів ми пропустили внаслідок «дитячих» помилок кіровоградських захисників. Як Ви будете вирішувати цю проблему?

– Я не можу сказати, що захист – це наша найслабкіша ланка. Але частка правди у цьому є. Безумовно, підсилення буде. Хоча, одразу зазначу, що значного поповнення новими гравцями ми не плануємо. Проте, підсилити кожну позицію все ж збираємося.

– Уже є хтось на прикметі?

– Так, такі гравці є. Але розкривати усі карти ще зарано. Про це можна буде говорити тоді, коли ми підпишемо контракти.

– У цьому сезоні команду вже залишило чимало гравців. З ким ще доведеться попрощатися?

– Ми сподіваємося, що нам вдасться зберегти той кістяк команди, який є зараз.

– Ви знаєте, команді не вистачає такого бійця, як Олександр Кочура. Навесні ми вже зможемо його побачити?

– Ми також на це сподіваємось. Олександр – наш лідер. Як на полі, так і за його межами. Тож ми бажаємо йому швидшого одужання, аби вже навесні могли побачити його у грі.

– Незважаючи на ту ситуацію, у якій опинилася «Зірка» (14-е місце у турнірній таблиці), президент клубу вже поставив завдання на другу частину чемпіонату: увійти до трійки кращих команд Першої ліги. Ваша точка зору. Це реально?

– Ви знаєте, ми заборгували перед Максимом Станіславовичем. Він завжди ставить високі цілі. Тому я сподіваюся, що ми зробимо все можливе, аби його очікування виправдали себе. Так, ми хочемо бути у трійці. Я спілкувався з хлопцями, і вони запевнили, що докладуть максимальних зусиль, аби досягти успішного результату. Звичайно, дати обіцянку, що ми дійсно будемо у трійці, я не можу. Але, команда робитиме все, аби склалося так, як ми хочемо. У цьому я запевняю Вас.

Євген Салтан спеціально для Першої електронної.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар