«Україна – територія гідності і свободи» (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Під таким гаслом у районному центрі дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ» м. Новоукраїнки вихованці гуртків та лідери учнівського самоврядування відзначили річницю Революції Гідності.

На захід запросили учасників подій Євромайдану Олега Босого, Віктора Леву та директора краєзнавчого музею Миколу Олексійовича Гаращенка.

Підлітки мали змогу переглянути фрагмент кінофільму «Молитва за Україну», поділитися емоціями, враженнями та поспілкуватися з очевидцями подій.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та героїв, які загинули під час антитерористичної операції, серед яких є і новоукраїнці.

Того ж таки дня представники влади та громадськість міста, активісти поклали квіти і до пам’ятного знаку Героям Небесної сотні, вшанували полеглих під час революції Гідності та загиблих на Сході бійців хвилиною мовчання.

Вона розпочалася як національно-патріотичні, протестні акції в Україні, передусім, проти корупції, свавілля правоохоронних органів та сил спецпризначення, а також на підтримку європейського вектора зовнішньої політики України. Це був надзвичайно важкий іспит для нашого народу, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар