У той рік заніміли зозулі

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

До дня пам’яті жертв голодомору  працівники Новоосотського сільського Будинку культури, що в Олександрівському районі провели вечір пам’яті «У той рік заніміли зозулі».

Мудро говориться, що народ, який не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього. Метою цього вечора було зберегти пам’ять про події того страшного часу, коли сама смерть ходила від хати до хати, коли чорне крило голоду накрило Олександрівщину, як і всю українську землю.

Під час проведення вечора  бібліотекар Надія Пучка  ознайомила присутніх з виставко-діалогом «Там у небі, чорний крук» і запропонувала присутнім книги, що розповідають про причини, перебіг та наслідки голодомору. Зачитала спогади тих, хто пережив голодомор і береже у своїх серцях пам’ять про ті важкі роки.

21 листопада 2013 року став своєрідним аналогом подій 1933 року. Гинули люди за честь, за волю, за право бути українцем і за свою батьківщину. Їх назвали «Небесною сотнею». Про події Майдану, про героїчну сотню розповіла присутнім Тетяна Порядько.  Описати, а тим більш відчути, глибину трагедії і болю, що випали тягарем на Україну,нині не під силу нікому. Гіркі події голодного лихоліття та тривожного сьогодення не залишили байдужим жодного з присутніх.

Прикро, що історія повторюється, і гинуть люди. Всіх полеглих за свободу нашого народу присутні вшанували хвилиною мовчання і запалили свічки пам’яті.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар