У Кіровограді з’явився мобільний навчально-консультаційний пункт ДСНС (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Мобільний навчально-консультаційний пункт з навчання населення діям в надзвичайних ситуаціях ДСНС розпочав свою роботу в Кіровограді.

Про це Першій електронній повідомляють з НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області.

Подібні пункти вже діють в декількох регіонах України. Зокрема – у Львівській, Рівненській областях та м. Києві.

Місце кіровоградського пункту в самому центрі міста, на Театральній площі,було обрано не випадково. Сюдою щодня крокують сотні кіровоградців, поспішаючи на роботу, до освітніх установ, у буденних справах та просто під час прогулянки.

Працюватиме пункт за окремим графіком, розрахованим таким чином, щоб до кінця року охопити інформуванням обласний та усі районні центри. Його укомплектовано стендами, що ілюструють роботу Центру з навчання населення діям в надзвичайних ситуаціях, літературою з питань цивільного захисту, зокрема, посібниками та рекомендаціями, розробленими працівниками Центру для потреб суб’єктів господарювання й пересічних громадян.

Для поширення серед населення підготовлено листівки та пам’ятки з інформацією застережного характеру, порадами фахівців, як діяти в екстремальних ситуаціях.

Карти міста з нанесеними на них захисними спорудами дозволять визначити найкоротший шлях від дому чи місця роботи до найближчого укриття. За допомогою ноутбука, мультимедійного обладнання та двох додаткових моніторів, якими оснащено пункт, до уваги загалу пропонуються відеофільми про порядок дій населення у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації, укриття в захисних спорудах, спеціально підготовлені прес-службою управління ДСНС в області та навчально-методичним центром у навчальних цілях.

Також у консультаційному пункті демонструється зразок тривожної валізи, яку необхідно буде зібрати кожному на випадок евакуації. До її складу входять документи, ліки, продукти харчування, питна вода, теплий одяг та інші речі першої необхідності. Представлені тут і зразки протигазів та найпростіших засобів індивідуального захисту, зокрема, ватно-марлеві пов’язки, які кожен може виготувати самостійно. А як це зробити і які саме засоби індивідуального захисту допоможуть людині у кожній конкретній ситуації та на інші важливі запитання нададуть відповіді фахівці навчально-методичного центру.

Тепер інформація з питань безпеки життєдіяльності та цивільного захисту для пересічних громадян стала ще доступнішою, адже кожен бажаючий зможе отримати компетентну пораду безпосередньо від фахівців у сфері цивільного захисту, взяти із собою, хоча б навіть із цікавості, застережні листівки, пам’ятки про те, як діяти в екстремальних умовах, що робити у тій чи іншій надзвичайній ситуації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар